Fire kvinder til én herrespringer: Neagu skal ned på jorden

Cristina Neagu er Danmarks onde ånd. I morgen skal rumæneren stoppes i håndboldkvindernes OL-kvalifikation.

De danske håndboldkvinder har forhåbentlig bøvl med hukommelsen. Specielt en aften i december må gerne være visket væk fra den indre lystavle.

En aften under VM på hjemmebane, hvor Rumæniens Cristina Neagu rev det danske landshold fra hinanden. Højrebacken stod for 15 af 31 rumænske mål i sejren over Danmark.

- Hun er en verdensklasse-spiller - måske den bedste i verden lige nu. Så hun bærer jo nok halvdelen af deres hold, siger Stine Jørgensen

I december strålede Neagu i VM-kvartfinalesejren over Danmark, og i morgen er hun så på besøg igen, når Rumænien venter i den første OL-kvalifikationskamp.

- Hun har en springstyrke, der næsten minder om en herrespillers. Og det er det, der er svært at dække op – man møder det ikke så tit. Hun er kanon i sit opspring og i sin fart, som gør, at hun har et godt riv ude bagfra, som er svært at komme frem og dække op. Samtidig har hun et godt gennembrud, og det kræver bare noget ekstra opmærksomhed, siger Rikke Skov.

Hele midterblokken skal stoppe Neagu

Skal Neagu stoppes i Rumæniens angreb, er det kun de danske fløje, der kan have fokus et andet sted end på den rumænske højreback – det centrale forsvar får til hovedopgave at lukke ned for Neagu.

Her kan du se alle Neagus mål mod Danmark ved VM. Har du tendens til at blive lidt deprimeret, så springer du den bare over.

- Alle fire inde i midterblokken skal stoppe hende. Hun er god til at skyde langt udefra, men også til at komme over midten i nogle krydsbevægelser, siger Stine Jørgensen.

Ud over Rumænien er Danmark også i OL-kvalifikationsgruppe med Montenegro og Uruguay. Alle gruppekampene afvikles fra i morgen og frem til søndag i Aarhus.

Du kan se kampen mod Rumænien i morgen fra kl. 18.50 på DR1, du kan høre den i radioen på P3 eller følge med i livetekst på dr.dk/sporten.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve