Golden League-turnering: Kan de danske kvinder vinde igen?

Torsdag aften spiller kvindelandsholdet deres første kamp i Golden League. Få overblikket over turneringen her.

Golden League-turneringen starter i dag med en kamp mod Frankrig. Sidste gang vandt det danske kvindelandshold, men kan de gøre det igen? (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Torsdag aften spiller det danske kvindelandshold deres første kamp i Golden League-turneringen mod Frankrig.

Golden League-turneringen er et samarbejde mellem det franske, norske og danske håndboldforbund, som er gået sammen om at skabe en ramme omkring tre turneringer pr. sæson.

Ved sidste Golden League-turnering i december 2014 vandt de danske kvinder suværent alle deres kampe, og derfor håber midlertidige assistent træner Allan Heine også, at de ved den tredje og sidste Golden League-turnering kan gøre kunsten efter og vinde den samlede turnering.

- Først og fremmest vil vi gerne vinde pokalen, så vi bliver den samlede vinder af Golden League. Vi har nogle store forventninger til de erfarne spillere som er med, men også for de lidt mere uerfarne spillere som jo står foran en debut på landsholdet, siger Allan Heine.

God erfaring for nyt landshold

Udover muligheden for at få at vinde Golden League-turneringen, så skal kampene også være med til at give erfaring til de nye spillere på landsholdet.

- Det vigtigt at forstå, at vi er inde i en proces, hvor man vil prøve at se nogle nye spillere på det danske landshold, der har mulighed for at få noget international erfaring, sådan så man kan få et endnu større bevægegrundlag i forhold til at udtage landsholdene fremadrettet, forklarer assistenttræneren.

Ifølge Allan Heine bliver kampen mod Frankrig i aften en god, men udfordrende kamp for landsholdet, der helt sikkert vil komme i pres under kampen.

- Vi forventer først og fremmest at der kommer en masse i hallen. Vi kommer helt sikkert under pres i løbet af kampen, men det vil vi forsøge at få løst på bedst mulig måde. Vi har arbejdet med nogle forskellige ting både offensivt og defensivt, og så må vi se, hvor meget vi skal bringe i spil i aften, siger Heine.

Danmark starter ud med at møde Frankrig torsdag aften kl. 20.25, mens de norske europamestre venter lørdag aften. Søndag eftermiddag venter Polen i den sidste kamp.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk