Henriette Mikkelsen forlader EM-lejren

Henriette Mikkelsen forlader den danske EM-lejr til fordel for sin datter derhjemme. Hun erstattes af Mie Augustesen.

Henriette Mikkelsen har spillet sin sidste kamp ved EM. (Foto: Ognen Teofilovski © scanpix)

Danmark kommer til at klare sig uden fløjspilleren Henriette Mikkelsen i mellemrunden ved EM i håndbold. Viborg-spilleren har i samråd med landstræner Jan Pytlick besluttet at rejse hjem efter indledende runde for at være sammen med sin datter.

I stedet indkaldes 20-årige Mie Augustesen fra Randers HK, der var med til at vinde sølv ved ungdomsverdensmesterskaberne i netop Makedonien i august måned.

Jan Pytlick pointerer på DHF's hjemmeside, at det ikke er et endegyldigt farvel til landsholdet fra den 28-årige Mikkelsens side.

- Derudover er det magtpåliggende at understrege, at Henriettes afsked med truppen på ingen måde skal opfattes som et signal om, at vi nedprioriterer kampene i mellemrunden. Tværtimod håber jeg, at den fornyede energi, Mie Augustesen kan bibringe, vil være et aktiv for holdet, siger Pytlick.

Henriette Mikkelsen fødte den 20. april i år datteren Frida, som altså knap er otte måneder nu. Det var på forhånd aftalt, at Henriette Mikkelsen skulle se tiden an efter de tre første kampe.