Hold øje, Danmark: Disse tre nordmænd skal lukkes ned

Der venter det danske forsvar en stor opgave mod Norge ved VM's første mellemrundekamp.

Camilla Herrem, Heidi Løke og Stine Oftedal. De tre mest scorende nordmænd under VM. (Foto: Vidar Ruud)

Det bliver med kobjælder og hele balladen, når Danmark søndag klokken 12.30 spiller den første mellemrundekamp ved VM i håndbold.

På den anden side af midten venter nemlig Norge, der vanen tro har en delegation af medrejsende bjældeklangsentusiaster på lægterne.

Det skal det danske landshold nok overkomme, men der venter nu også en langt større opgave på banen, hvor et af verdens bedste landshold venter.

For selv om det norske hold fredag tabte til Holland, så har holdet stadig fine muligheder for at marchere videre fra mellemrunden. Også selv om de under VM må undvære to spillere fra den absolutte verdenstop: Nora Mørk og Veronica Kristiansen.

Danmarks landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, er da også udmærket klar over, hvad der venter.

- Det hold, de stiller med, er tæt på at være det hold, vi tabte med 11 til i marts. Jeg tænker ikke så meget over, hvem Norge har med. Vi forbereder os med video, og vi kan se, at det er dygtige spillere alle sammen.

- De står i en mellemrunde med fine chancer for at gå videre, og de har så meget erfaring i at stå i de her kampe – en erfaring, som vi ikke har på samme måde. Jeg kommer på ingen måde til at undervurdere det her hold, fordi Nora Mørk eller Veronica Kristiansen ikke er med, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Selv om den danske landstræner altså ikke skal døje med de to førnævnte, så har Norge andre, der kan tage over.

Herunder kan du blive klogere på tre norske profiler, der kan gøre ondt på Danmark.

Stine Oftedal - Gÿor

Stine Bredal Oftedal er norsk topscorer under VM. (Foto: Vidar Ruud)

Den norske spilstyrer har haft et glimrende VM indtil videre, hvor hun har noteret sig for 26 mål. Nok til at gøre hende til topscorer for Norge.

I klubregi er Oftedal på kontrakt i den ungarske storklub Gÿor, hvor hun deler omklædningsrum med Anne Mette Hansen, og den danske profil har da også store roser til sin holdkammerat fra Gÿor.

- Hun er en fantastisk håndboldspiller og en af de bedste i verden. Den måde, hun kan sætte kontraspillet og sine medspillere op, er helt fantastisk.

Stine Oftedal blev kåret til VM's bedste spiller ved det seneste VM og blev også kåret til den bedste playmaker ved EM sidste år.

Camilla Herrem - Sola

Camilla Herrem har har scoret 21 mål for Norge under VM. (Foto: Vidar Ruud)

Den rutinerede fløjspiller missede sidste års EM-slutrunde i Frankrig, da hun i sommeren 2018 fødte en søn, men nu er hun i den grad tilbage.

Med 21 scoringer på 26 forsøg har hun en udnyttelsesprocent på 81, hvilket på topscorerlistens top 25 kun er overgået af svenske Linn Blohm, der ligger på 88 procent.

Heldigvis for Danmark har Sandra Toft i buret også en redningsprocent på imponerende 40 procent, så der venter en spændende duel mellem de to.

Heidi Løke - Vipers Kristiansand

Heidi Løke fylder 27 om få dage, men leverer stadig på højt niveau. (Foto: HIROSHI YAMAMURA)

Der findes ikke den titel, som det norske landsholds alderspræsident ikke har fået fingrene i med Norge.

Tre gange EM-guld, to gange VM-guld og et enkelt OL står i trofæskabet hos Heidi Løke, der fylder 37 år den 12. december. På trods af den - i håndbold - fremskredne alder, er hun dog langt fra færdig.

- Jeg elsker håndbold, og jeg bliver aldrig træt af det. Jeg skal holde mange år frem i tiden, sagde stregspilleren kort inden VM til norske medier.

Der er da heller ingen grund til at tænke på at lægge karrieren om, som præstationerne falder for Heidi Løke. 18 gange har hun fået bolden i kassen under VM, og med sin rutine på stregen kommer hun til at give de danske stregspillere nok at arbejde med i begge ender.

Kampen mod Norge spilles klokken 12.30. Kampen sendes på DR1 med optakt fra klokken 12. Du kan også lytte med i LIGA på P3.