Indleder bred landstrænerjagt: Dansk håndboldpas er ikke altafgørende

Dialogen med emner til landstrænerjobbet for håndboldkvinderne er i gang.

Danmarks håndboldkvinder skal have ny træner, og det behøver nødvendigvis ikke være en med dansk pas, fortæller DHF-sportschef Morten Henriksen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis du ser dig selv som kandidat til at blive Danmarks nye kvindelandstræner i håndbold, er det med at sidde klar ved røret.

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund Morten Henriksen har nemlig taget fat på rekrutteringen af Klavs Bruun Jørgensens efterfølger.

Nogle telefoner har allerede ringet, andre har ikke, men processen - den ruller. Faktisk er sportschefen kommet tidligere i gang end ventet, må han desværre erkende. Noget med et håndbold-EM i Sverige.

- Vi har et bredt kandidatfelt og er også så småt gået i gang med at snakke lidt med nogle af dem. Vi har valgt at tage flere ind i stedet for bare at prioritere fra toppen og ned, siger Morten Henriksen til DR Sporten.

- I stedet prøver vi nogle grupper og vurderer, hvordan det ser ud for at være mere sikre på at træffe den rigtige beslutning.

Morten Henriksen tiltrådte som sportschef i Dansk Håndbold Forbund i 2017. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Spørgsmålene om "hvem?' og "hvor mange?" prellede af på sportschefen. Som dråber på en regnjakke. Mere end en, færre end ti. Nærmere ville Morten Henriksen ikke komme det, og dog. For et rødbedefarvet pas er ikke alfa og omega, lyder det.

- Jeg kan godt afsløre, at der på den brede liste, vi har, ikke kun er folk med dansk pas.

- Det er ikke altafgørende, at det er en dansker. Det altafgørende er, at der skal være en indsigt i dansk og skandinavisk håndbold og kultur, siger sportschefen.

Kan risikere samling uden ny landstræner

Siden håndboldkvindernes niendeplads ved VM i Japan har landsholdskalenderen været tom. Næste samling er 16. marts, og her kan Morten Henriksen godt risikere at stå uden en landstræner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det kunne være fedt, hvis vi havde styr på det til den samling. Omvendt kan vi stå i en situation, hvor det ikke er muligt, siger han.

Det scenarie vil i så fald have én af følgende to forklaringer.

- Enten er vi ikke lykkedes med at finde den rigtige, eller også har den rigtige ikke mulighed for at træde til.

Efter Klavs Bruun Jørgensens (tv.) fyring er det assistent Lars Jørgensen (midten), der står med træneransvaret til den kommende samling i marts, hvis DHF ikke får ansat en ny landstræner inden da. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det nuværende landsholdsteam er dog rustet til at løfte den eventuelle opgave, vurderer Morten Henriksen. Det er blandt andet assistenttræner Lars Jørgensen, team manager Mette Vestergaard og målmandstræner Michael Bruun.

Hvorvidt den konstellation også fortsætter, når en ny landstræner er udpeget, ved sportschefen ikke endnu.

- Vores politik er, at A-landstræneren i stor grad er med til at sætte sit eget team. Derfor vil det være forkert for den nye træner og det nuværende team at begynde at flå i det, fordi begge parter skal have mulighed for at se hinanden i øjnene, siger Morten Henriksen.

- Men jeg kan sige, at jeg ikke har nogen udfordringer med det team, der er der nu. De er yderst kompetente.