Ingen vilde eksperimenter fra Klavs Bruun i Island

Dårligere er Island altså heller ikke, lyder det fra den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen før kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp på vulkanøen.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen håber på to point mod Island, men det bliver ikke på baggrund af vilde eksperimenter. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De danske håndboldkvinder indledte onsdag EM-kvalifikationen med en 28-22 sejr over Slovenien. Klavs Bruun Jørgensens tropper lagde ud som lyn og torden og førte allerede efter ti minutter med 7-1, men siden gik gassen noget af ballonen og det samlede indtryk af det danske spil endte med at være noget blandet.

Søndag venter en noget nemmere modstand, hvor danskerne på udebane møder Island.

Danmark er store favoritter, men landstræneren understreger, at der ikke er tale om en ferietur.

- Jeg håber selvfølgelig på to point. Island er ikke en nation, som har været på niveau med os, men det er fint hold, hvor flere af spillerne til daglig spiller i Danmark og Norge. Så det er et ganske udmærket håndboldhold, som vi selvfølgelig skal have respekt, men samtidigt også respektere, at vi er favoritter i den kamp, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Ingen eksperimentalhåndbold

Selvom danskerne er tårnhøje favoritter, så er der ikke plads til at jonglere alt for meget med nye, vilde ideer mod islændingene.

- Jeg mener ikke, at der som udgangspunkt er plads til eksperimenter. Først og fremmest skal vi have styr på vores spil. Der er Island altså ikke dårligere, så hvis vi bare tror, vi bare kan skifte rundt på positionerne efter forgodtbefindende, så får vi problemer. Det skal tages alvorligt. Så må vi se, hvad der kan blive plads til, siger Klavs Bruun Jørgensen, der håber på, at Danmark kan skabe sig et så solidt udgangspunkt i starten af kampen.

- Det bliver forhåbentligt sådan, at der bliver mulighed for at give spilletid til nogle af dem, der ikke spillede så meget i onsdags.

Danmark er i EM-kvalifikationsgruppe med Island, Slovenien og Tjekkiet. Søndagens kamp mod Island spilles klokken 19:00 og kan ses på TV2 Sport.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve