Jan Pytlick tilbage som landstræner

Jan Pytlick forlader GOG Svendborg med øjeblikkelig virkning for at være landstræner for kvinderne på fuld tid. Pytlick har skrevet under på en fem-årig aftale med Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Jan Pytlick tager en tørn mere som cheftræner for kvindelandsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Jan Pytlick er tilbage som landstræner for kvindelandsholdet.                                                        GOG Svendborgs træner overtog holdet midlertidigt, da Brian Lyngholm gik, og den rolle er nu gjort permanent.                                            Jan Pytlick har skrevet en fem-årig aftale med Dansk Håndbold Forbund (DHF), der gælder til og med OL i 2012 og stopper øjeblikkeligt i GOG Svendborg og kan dermed fokusere 100 procent på de vigtige VM-kvalkampe mod Ukraine.

- Vi har fundet den, der, om nogen, har vist, at han kan løse opgaven. Det handler ikke blot om vores Dame-A landshold, det handler også om det lange perspektiv. Lige nu befinder vi os i en brydningstid, og det er derfor ideelt at have Jan Pytlick som landstræner, fordi han står så stærkt i miljøet og har et godt forhold til alle ligaklubberne, siger DHFs direktør Hans-Christian Jacobsen.

Jan Pytlick var også træner for landsholdet fra 1998 til 2005, hvor Brian Lyngholm overtog.                                       Ærgrelse i GOGTrods en frikøbssum ærgrer GOG Svendborg sig over over tabet af trænerprofilen.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Jan har valgt at blive landstræner. Men med den her beslutning, er der ingen tvivl om, at Jan Pytlick brænder for kvindelandsholdet. Det er klart, at vi ærgrer os over, at vi ikke fik et længere forløb med ham, siger adm. direktør, Arne Buch, til DR Sporten.

Klubben konstituerer Flemming Larsen, der hidtil har assisteret Pytlick, som cheftræner og går på jagt efter en, der skal danne duo med Flemming Larsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter