Karin Mortensen: Her er mine bud på Pytlicks afløser

DR's håndboldekspert har en blond joker med hang i ærmet som Jan Pytlicks afløser.

Karin Mortensen har bud på to trænere, hun tror kunne have succes som Pytlicks afløser. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR Sporten)

Jan Pytlick er færdig som træner for damelandsholdet i håndbold.

Han og Dansk Håndboldforbund har valgt at stoppe samarbejdet efter et sviende nederlag til Spanien og en 8.-plads ved EM tidligere i december.

Det er overraskende, at Jan Pytlick stopper lige nu, siger DR's håndboldekspert, Karin Mortensen.

- Jeg er overrasket over, at Jan Pytlick ikke får tid til at fuldføre sin kontrakt, siger hun.

Det betyder dog ikke, at timingen nødvendigvis er dårlig.

- Hvis de skal afbryde samarbejdet, så er det nu, de skal gøre det, så den nye træner kan få en lille smule tid til at komme ind og byde ind med noget, inden det forestående verdensmesterskab, siger hun.

Kan være godt eller skidt

Verdensmesterskabet i damehåndbold skal spilles på dansk jord i 2015, og ifølge Karin Mortensen kan det være meget svært at sige, om det er positivt eller negativt, at holdet får en ny træner så kort tid inden et stort mesterskab på hjemmebane.

- Er der tid nok til at den nye træner kan få stablet noget på benene? Det kan jo være noget nyt og anderledes, der kan gøre, at spillerne sprudler og får ny energi, siger hun.

To bud på trænere

Karin Mortensen har bud på to trænere, hun tror kunne have succes som Pytlicks afløser.

- Jeg krydser fingre for, at det bliver enten Morten Soubak eller Helle Thomsen, siger hun.

Morten Soubak er landstræner for det brasilianske kvindelandshold, og har tidligere været træner i klubberne GOG, FCK og Pinheiros.

Helle Thomsen har været træner for FC Midtjylland siden 2012. Fra 1. juni i år og to et halvt år frem har hun sagt ja til at træne det svenske damelandshold sammen med Thomas Sivertsson.

- Jeg synes, de to har en spændende og anderledes trænerfilosofi og en anden måde at anskue spillet på, end hvad Jan Pytlick har lagt for dagen, siger Karin Mortensen.

...og en tredje

Hun vil heller ikke udelukke, at tidligere landstræner Ulrik Wilbek sætter sig i trænersædet for en stund.

- Man ved jo aldrig, hvad Ulrik kan finde på. Hvis han synes, han kan bidrage med noget midlertidigt - eventuelt til de kunne få den ønskede træner - så kunne det da være, han trak i træningstøjet igen. Det ville da vække opsigt, siger hun.

47-årige Jan Pytlick var i gang med sin anden periode som landstræner for de danske håndboldkvinder.

Han stod i spidsen for holdet første gang fra 1998 til 2005 og var tilbage igen fra februar 2007.

Facebook
Twitter