Klavs Bruun: Fint at profiler søger til udlandet

Den kommende landstræner for de danske håndboldkvinder hilser profilers skifte velkommen.

Klavs Bruun Jørgensen tror på en gavnlig effekt af, at danske profiler rykker udenlands. (Foto: © Claus Bech, Scanpix)

I løbet af de seneste par uger har et par af de danske landsholdsprofiler offentliggjort, at de efter sæsonen vil skifte tilværelsen i den hjemlige håndboldliga ud med et økonomisk mere attraktivt ophold i udlandet.

Viborg-fløjen Maria Fisker skal sammen med landsholdets anfører, FCM-backen Line Jørgensen, til CSM Bukarest i Rumænien. Derudover kom det i går frem, at Jan Pytlick bliver tilknyttet storklubben HC Vardar fra Skopje i Makedonien, og flere kan meget vel være på vej ud.

Camilla Dalby har allerede spillet i Buducnost i Montenegro et par sæsoner, og Trine Troelsen er i Toulon Saint-Cyr Var i Frankrig, så i modsætning til tidligere skorter det ikke på kvindelige danske håndboldprofiler udlandet.

De mange danske spillere, der pludselig kan ende med at spille uden for landets grænser, er ifølge den kommende landstræner ikke noget problem.

- Det er fornuftigt, hvis nogle spillere tager ud prøver noget andet end den danske liga. Også selvom vi godt kan lide at se de største danske profiler herhjemme. Det giver nogle ekstra lærepenge at komme ud og prøve noget andet.

- Jeg synes egentlig at det er helt okay. Det gør, at der bliver lidt mere plads til de talenter, som render rundt herhjemme, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Herrerne kan fungere som eksempel

Den nuværende Tvis Holstebro-træner bruger situation hos de danske håndboldherrer som eksempel på, at det kan gavne, hvis profilerne spiller i andre ligaer.

- På herresiden fungerer det jo rigtigt fint. Her spiller flere af de største stjerner i udlandet - især i Bundesligaen. Det gør så, at der er der plads til spillere som eksempelvis Michael Damgaard herhjemme.

- Vi har talentmasse nok på kvindesiden. Så kan det godt være, at det tager et år eller to, før disse talenter for alvor slår igennem, men så vil man også få gavn af det. Jeg synes ikke, at det er noget problem, at de danske spillere tager ud og spiller i andre ligaer, slutter Klavs Bruun Jørgensen.