Kristina Bille er VM-klar i Brasilien

Kristina Bille gør slutrundecomeback for landsholdet under VM, efter hun i al hast blev fløjet ind til turneringen fra Danmark.

Kristina Bille under onsdagens træning ved VM i Sao Berbardo do Campo, Brasilien. (Foto: Anders Kjærbye © Scanpix)

Der skulle et grimt uheld til, før Kristina Bille fik comeback ved en større slutrunde med kvindelandsholdet i håndbold.

Højrefløjen, der spiller i Krim Ljubljana, var senest med ved EM i 2006, men Maibritt Kviesgaards korsbåndsskade i mandagens kamp mod Argentina betød, at der blev sendt ekspresbud efter nordjyden.

- Jeg er ked af det på Kviesgaards vegne, men super lykkelig for, at det blev mig, der blev hentet ind, siger hun til DR Sporten.

Brugte håndboldsko

Hun blev ringet op under kampen mod Argentina og bedt om at pakke tasken:

- Det har været utroligt hektisk. Jeg sad og så kampen på tv, da jeg blev ringet op i pausen og fik at vide, at der var brug for mig. Jeg lånte lidt sportstoppe og fandt et par gamle lidt brugte håndboldsko. De kan godt gå an, så det skal nok gå, siger Bille, der til dagligt spiller i slovenske Krim Ljubljana.

Hun fik i al hast pakket en kuffert, og cirka 24 timer senere landede hun så i São Paulo. Allerede nu føler hun sig helt klar til at spille torsdag mod Elfenbenskysten.

- Jeg har det rigtigt godt. Det var dejligt at få lov at træne her til formiddag (onsdag, red.) og lige komme ind og mærke bolden og gulvet og prøve at skyde lidt på mål, siger Bille til Ritzau.

Hun har holdt formen ved lige i Ljubljana og i Aalborg DH, hvor hun har trænet med så sent som i mandags i forbindelse med en ferie i Danmark.

Og selv om det altså er fem år siden, at hun har spillet slutrunde, så sidder fornemmelsen stadig på rygraden.

- Jeg har prøvet det her før, også som ungdomslandsholdsspiller. Jeg kender rutinerne og rytmen i en slutrunde. Det er ikke så fjernt for mig, siger fløjspilleren.

Hun har til gengæld ikke haft de samme fælles oplevelser, som holdkammeraterne har haft i Brasilien.

- Det er selvfølgelig specielt, men de er rigtigt gode til at fortælle mig, hvad det for eksempel er, de griner ad. Der er selvfølgelig noget, der skal indhentes, siger hun.

Det er Kristina Billes tredje slutrunde. Hun debuterede som 19-årig ved VM i St. Petersborg i 2005. Torsdag er hun klar til at møde Elfenbenskysten:

- Jeg så deres kamp mod Sverige, så jeg har smugkigget lidt. Det bliver et spændende hold at spille mod, og jeg glæder mig bare til at komme i gang, siger Kristina Bille.

 

 

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532d54b1a11f9d0b28f3010b

Facebook
Twitter