Krogh Jeppesen: Danmark er klart svækket

Louise Burgaards afbud og Line Jørgensens skade sætter landstræner Klavs Bruun Jørgensen på en stor opgave forud for EM- og OL-kvalifikationen.

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det er alt andet end venstrehåndsarbejde, der ligger foran landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Det er nemlig langt fra ligetil at erstatte Louise Burgaard, der i dag har meldt afbud til EM- og OL-kvalifikationen i marts, fordi hun hverken mentalt eller fysisk føler sig klar.

Og læg dertil, at landsholdets anden normale højre back, Line Jørgensen, er på vej tilbage fra en skade og derfor er tvivlsom til OL-kvalifikationen.

- Fraværet af Burgaard og det mulige fravær af Jørgensen betyder, at landsholdet helt klart er svækket, siger DR's håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen og tilføjer:

- Og det betyder også, at man skal ud og arbejde med andre spillere, der ikke har været så meget med omkring holdet. Så der venter en stor opgave for Klavs Bruun Jørgensen.

Mere ansvar til Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen

Landsholdet er altså hårdt ramt på højre back-positionen, og det tipper ansvarsfordelingen endnu mere over til venstre, end den gjorde i forvejen.

- Man så jo under VM i december, at på venstre back blev der taget meget ansvar af Anne Mette Hansen, der spillede en rigtig god turnering, og Stine Jørgensen leverede også varen. Og de skal ind og tage ansvar igen.

Ruslands-kampe skal bruges konstruktivt

I EM-kvalifikationen skal meget gå galt, hvis ikke de danske kvinder skal gå videre. Holdet har vundet sine to første kampe i gruppen, og derfor er der mindre pres på, når kvinderne møder Rusland d. 9 marts og igen tre dage senere.

EM-kvalifikation

1. Rusland 2 - 2 - 0 - 0 83:49 4

2. Danmark 2 - 2 - 0 - 0 54:40 4

3. Tyrkiet 2 - 0 - 0 - 2 49:72 0

4. Portugal 2 - 0 - 0 - 2 40:65 0

I stedet kan kampene mod Rusland bruges som en mulighed til at finde nye løsninger på højre back i Burgaards og Jørgensens fravær, inden OL-kvalifikationen begynder den 17. marts.

- Det er godt, at landsholdet har to uger samlet inden OL-kvalifikationen – så må man bare håbe på, at de udnytter tiden konstruktiv og får det maksimale ud af de 14 dage, slutter Krogh Jeppesen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve