Læserne om Pytlicks afløser: Det skal være en kvinde

Der er mange gode bud fra læserne på, hvem der skal overtage efter Jan Pytlick. Men særligt to kvinder tiltaler folk.

FCM-træner Helle Thomsen er læsernes favorit til at overtage det ledige landstrænersæde. Skarpt fulgt af Anja Andersen. (Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

De i skrivende stund 173 kommentarer til artiklen 'DIN MENING Hvem skal efterfølge Pytlick?' har kastet mange forskellige bud af sig i debatten om, hvem der skal overtage landstrænerposten for de danske håndboldkvinder efter Jan Pytlick.

Dog synes der at være et overvejende flertal, der mener, at kvindelandsholdet også skal have en kvinde i spidsen. Og særligt to muligheder tiltaler læserne. 

   

Helt i tråd med DRs håndboldeksperter bud på mulige afløsere bliver navnet Helle Thomsen nævnt i mere end 50 af kommentarerne.

Helle Thomsen dobbeltjobber som træner for FCMs håndboldkvinder og det svenske landshold.

Om hende skriver en læser:  

Jeg er sikker på at Helle Thomsen vil være et godt valg... har tænkt på hende som landstræner i længere tid. Hun gør det rigtig godt med FCM - dygtig træner, taktisk velfunderende og med en god mandskabspleje samt vundet bronze med Sverige ved det nydelige afsluttende EM, hvor hun igen vidste sit høje niveau.

Marianne Bertelsen er også for Helle Thomsen, men af en lidt anden årsag:

Det skal uden tvivl være Helle Thomsen, lad nu de dejlige damer få en Quinde som landstræner. Hun skal nok vise hvad kvinder kan udrette........... måske hun også har en meget bedre forståelse for mange ting.

Helle Thomsen vandt for nylig pokalfinalen med FCM. (© Scanpix)

Selv en trofast fan af FCM Håndbold er klar til at opgive hende i nationens tjeneste:

Det skal være Helle Thomsen, selv em vi er kede af det her i Ikast, vi vil ikke miste hende på klubplan.

Det skal være Anja

Den anden kvinde, der er nævnt næsten lige så mange gange, er måske mere overraskende. I hvert fald er der ikke mange af de kloge håndboldhoveder i medierne, der har hende på listen over potentielle emner.

Det er selvfølgelig Anja Andersen, der er tale om. Den ubestridt bedste håndboldspiller dansk kvindehåndbold har fostret. Men samtidig en person, der har en forhistorie som lidt af en magnet for kontroverser.

Og netop det faktum synes at tiltale flere:

Hvis man vil have publikum tilbage som i gamle dage så er der kun Anja Andersen, og så vidt jeg ved har hun da vist sit værd som træner?

Helle Thomsen vandt for nylig pokalfinalen med FCM. (Foto: Jesper Kristensen)

En anden skriver:

Det burde være Anja Andersen. Så kommer der også lidt mere gang i den!

Og Nicki Koch trækker også kønskortet som argument for at vælge Anja Andersen - dog med omvendt fortegn:

Anja Andersen selfølgelig, det er på tide vi får en mand...

Hendes tid som træner i Slagelse, der vandt Champions League under hendes ledelse er heller ikke glemt:

Forhåbentlig vælger man Anja Andersen. Hun har vist sit store værd i Slagelse, som hun førte fra intet til verdens bedste klubhold. Ligeledes er hun en meget stor håndboldbegavelse.

Overset Soubak

Blandt eksperterne synes der at være enighed om, at den brasilianske landstræner Morten Soubak er ønskevalget.

Helle Thomsen vandt for nylig pokalfinalen med FCM. (Foto: Georgi Licovski © Scanpix)

Blandt læserne er der dog knap så stor opbakning til manden, der guidede de brasilianske kvinder til sensationelt VM-guld sidste år.

Til gengæld dukker navnet på Viborg HK's træner, Christian Dalmose op adskillige gange. Det samme gør navnet alletiders mest succesfulde håndboldtræner, Ulrik Wilbek.

Også Klavs Bruun Jørgensen, Nicolai Jacobsen og Lars Christiansen foreslås af læserne.

Men skal demokratiet og læserne af dr.dk afgøre sagen, så er der ingen tvivl: Den næste landstræner skal være en kvinde.      

Facebook
Twitter