Norske fans har fået bjældeforbud

Der var meget stille under Norges EM-kamp mod Serbien tirsdag aften. Kobjælderne kom ikke med ind i hallen.

Heidi Loke og det øvrige norske landshold var ikke til at stoppe i kampen mod Serbien, selvom de norske tilhængere var uden bjælder. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Hvis der er to ting, der hører sammen under kvindernes håndboldslutrunder, er det norske fans og lyden af kobjælder.

De sejrsvante og patriotiske tilhængere nordfra har for vane at komme rejsende i hobetal og skabe larm i hallerne med deres medbragte kobjælder.

Der var dog usædvanligt stille i Kombank Arena i Beograd tirsdag aften, hvor Norge slog værtsnationen Serbien 28-26.

Ingen liv uden bjælder

Årsagen var den, at nordmændene ikke fik lov at få kobjælderne med ind i hallen, og den beslutning er fløjen Camilla Herrem ikke specielt tilfreds med.

Hun savnede i den grad stemning i hallen, hvor kun 4000 af de 20.000 pladser var besat.

- Man må lave den smule liv, man nu kan lave derinde. Ellers må folk få gratis adgang til kampene, så der kommer flere tilskuere, siger Herrem til vg.no.

Træner Thorir Hergeirsson mener, at serberne med bjældeforbuddet forsøgte at få de norske håndboldkvinder ud af balance og forventer, at det ikke bliver noget problem fremover.

- Det var nok noget specielt, fordi vi mødte Serbien. De ved godt, hvordan man får noget ud af hjemmebanefordelen, siger islændingen.

De få serbiske tilskuere i hallen markerede sig i øvrigt uheldigt ved at prøve at overdøve den norske nationalmelodi inden kampstart.

FacebookTwitter