PORTRÆT Her er håndbolddamernes træner

Klavs Bruun Jørgensen har tidligere bestridt et job, som han vil sammenligne med det at være landstræner.

Klavs Bruun Jørgensen har fået en treårig kontrakt som landstræner for det kvindelige håndboldlandshold. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Han har ikke lagt skjul på sine ambitioner om at blive landstræner. Nu får han chancen. Men ikke for det køn, han formentlig havde forestillet sig.

- Det er et stort mål og en ambition, som jeg kommer til at holde fast i. Hvornår det sker, er jeg ikke så bekymret for. Jeg er kun 39 år, så jeg har god tid.

Sådan sagde Klavs Bruun Jørgensen i januar sidste år, da han med kort varsel havde erstattet den sygdomsramte Henrik Kronborg og var blevet assistent for herrelandstræner Ulrik Wilbek under EM på hjemmebane.

Emnet var muligheden for at blive landstræner for herrelandsholdet, men nu bliver det altså i første omgang kvinderne, der får glæde af den nuværende træner for Team Tvis Holstebro i Boxer Herreligaen.

Første trænerjob med kvinder

Klavs Bruun Jørgensen, der er blevet 40 år, blev tirsdag præsenteret som landstræner fra 1. juni og tre år frem. Han får Søren Herskind som assistent.

Duoen skal tegne fremtiden for Danmarks kvindelige landshold, som den skal føre til medalje ved VM på hjemmebane i december. Og OL-succes året efter i Rio, hvis landsholdet formår at kvalificere sig.

Stillingen som landstræner for Danmark er Klavs Bruun Jørgensens første job med et kvindehold.

Til gengæld har han solid erfaring fra snart tre år hos Team Tvis Holstebro og tidligere nogle år som træner i den lukkede storklub AG København.

AG-job var som at være landstræner

Her sagde Klavs Bruun Jørgensen op i efteråret 2011 sammen med trænerkollegaen Søren Herskind, da de ikke kunne blive enige med klubben om en kontraktforlængelse.

- At have AG København var nærmest som at have et landshold. Det var 24 timer i døgnet, og de erfaringer er fuldstændig uvurderlige. Det pres er der ikke mange danske trænere, der har prøvet, sagde Klavs Bruun Jørgensen under EM sidste år.

Den tidligere højreback, der opnåede 185 landskampe, er kendt for sit store temperament, men også for sit gode humør og evnen til at tale med alle.

Gift med tidligere landsholdsprofil

Det får han brug for på kvindelandsholdet, hvor ikke alt var gnidningsfrit mellem alle spillere og Jan Pytlick, i hvert fald ikke i landstrænerens sidste tid.

Hvis Klavs Bruun Jørgensen får brug for råd om, hvordan man skal håndtere et kvindehold, kan han passende spørge sin hustru, den tidligere landsholdsspiller Rikke Hørlykke, som han har to børn med.

Med det nye job slipper han for at pendle mellem hjemmet i Virum og Holstebro. Det har formentlig også indgået i overvejelserne, da han sagde ja til jobbet som Jan Pytlicks afløser.

/ritzau/

FacebookTwitter