Sandra Toft tæt på comeback efter hjernerystelse

Landsholdsmålmanden har været ude siden VM men håber på comeback lørdag.

Ikke siden den 16. december har Sandra Toft spillet en håndboldkamp. Den dag blev hun ramt i hovedet af et hårdt skud fra Christina Neagu under Danmarks VM-kvartfinale mod Rumænien og har siden døjet med en alvorlig hjernerystelse.

Men nu er landsholdsmålvogteren i så god bedring, at hun håber at gøre comeback for sin norske klub Larvik i lørdagens Champions League-kamp mod de franske mestre Fleury.

- Det går heldigvis meget bedre. Symptomerne bliver mindre og mindre, så jeg er begyndt at træne fuldt med i denne uge.

- Jeg vil jo rigtig gerne spille vores Champions League-kamp i morgen. Men det er ikke kun mig, der afgør det, og den beslutning bliver truffet senere i dag, siger Sandra Toft til DR Sporten.

Må ikke bruge hjelm

Det er ikke første gang i karrieren, at Sandra Toft døjer med en hjernerystelse. Derfor har hun fået fremstillet en rugbyhjelm, der skal beskytte hende. Men det er imod Det Europæiske Håndboldforbunds regler at bruge i Champions League, hvor der kun tillades en form for pandebånd.

- Jeg ved ikke, hvorfor de har den regel. Det synes jeg er lidt mærkeligt, men det er nu engang sådan, det er.

- Hjelmen giver mig tryghed. Når kampen først begynder, kommer jeg ikke til at tænke over det. Men får jeg nu bolden i hovedet et sted, hvor hjelmen kunne have været, er det da ærgerligt, siger Sandra Toft.

Nyheden om Sandra Tofts snarlige comeback kommer på et rigtig godt tidspunkt for landsholdet, der i marts både spiller EM- og OL-kvalifikation.

Facebook
Twitter