Aarhus United fortsætter med at imponere: Spolerer Viborgs festaften

Viborg blev onsdag reddet økonomisk, men sportsligt måtte viborgenserne se sig slået af Aarhus United.

Aarhus United har overrasket alt og alle i indeværende sæson. Med sejren her til aften over Viborg, øjner aarhusianerne nu en plads i semifinalerne. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det skulle have været en aften med både økonomisk og sportslig jubel i håndboldklubben Viborg HK. Men den sidste del af den plan blev forpurret af Aarhus United, der fortsætter med at imponere i kvindernes håndboldliga.

Aarhusianerne vandt på udebane 29-26 i Viborg Stadionhal og hentede to meget vigtige point i den tætte slutspilspulje.

Aarhus United er med fire point nummer to efter Team Esbjerg, som efter en 21-19-sejr over Herning-Ikast er oppe på seks point.

Med nederlaget måtte Viborgs spillere og tilhængere nøjes med at glæde sig over onsdagens gode nyhed fra direktionsgangen, hvor ledelsen kort før kampen kunne afblæse de økonomiske problemer, der truede klubben på eksistensen.

Også efter sommerferien kommer Viborg til at operere på et højt sportsligt blus, lyder det. Men med nederlaget til Aarhus tabte viborgenserne et skridt i jagten på medaljer i denne sæson.

En lang målløs periode midt i anden halvleg blev dyr for hjemmeholdet, der ellers så ud til at have tilkæmpet sig et overtag efter sidebyttet.

Forinden havde de to hold spillet en ekstremt tæt og jævnbyrdig første halvleg, hvor de skiftedes til at være i front.

Viborgs føring på 11-9 efter 20 minutter var den eneste gang i kampens første halvdel, hvor et af holdene havde et forspring på to mål. Ved pausen var det helt lige med stillingen 16-16.

Hjemmeholdet havde til gengæld et klart overtag i begyndelsen af anden halvleg. Viborg scorede halvlegens tre første mål og bevarede tremålsforspringet til 22-19.

Da gik de grønklædte til gengæld helt i stå og indledte en lang scoringspause. Gæsterne fra Østjylland scorede fem mål på stribe, og så var Aarhus pludselig foran med to.

Viborg-træner Jakob Vestergaard tog en timeout og skiftede efterfølgende ud på målvogterpositionen for at få kampen under kontrol.

Men med venstrehåndsskytten Celine Lundbye som drivkraft og venstrefløjen June Bøttger som stensikker afslutter havde Aarhus medvind og lod ikke de to point glide sig af hænde.

Målfattigt i aftenens andet opgør

Med sit syvende mål på syv forsøg afsluttede June Bøttger scoringen med 29-26-målet få sekunder før tid.

Noget mere målfattigt var det i Ikast, hvor Team Esbjerg sled sig til en 21-19-sejr.

Sabine Englert storspillede i hjemmeholdets mål, men det lykkedes alligevel gæsterne at hive sejren hjem efter en spændende afslutning.

Herning-Ikast bliver dermed stående på tre point, mens Viborg er sidst med to point. Alle hold mangler at spille tre kampe i slutspillet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk