Brandvarme Viborg fortsætter sejrsstimen, mens oprykkere sænker Esbjergs mesterhold

Viborg HK vandt onsdag aften 33-30 over København Håndbold.

Viborg vandt onsdag aften over København Håndbold og indtager nu Dameligaens andenplads. (Foto: Johnny Pedersen © Scanpix)

Viborg HK er lige nu nærmeste udfordrer til førerholdet, Team Esbjerg, i HTH Ligaen.

I en direkte kamp om andenpladsen vandt Viborg på hjemmebane med 33-30 over København Håndbold.

Det var Viborgs syvende ligasejr i træk, hvilket bragte holdet på 31 point for 20 kampe. København bliver på 29 point for samme kampantal.

København scorede kampens to første mål, men ellers var det et opgør, hvor Viborg for det meste var i teten og komfortabelt foran.

Hjemmeholdet vendte 0-2 til 4-2 og kom første gang foran med fem mål, da Maria Fisker midtvejs i første halvleg scorede til 12-7 efter en kontra.

Siden stod det også 16-12, men København var bedst i slutningen, og det trak op til en spændende anden halvleg, da målslugeren Mia Rej brød igennem og reducerede til pausestillingen 15-17.

  • Kristina Jørgensen (nr. 10) gik forrest, når der skulle træffes beslutninger, men det kneb med effektiviteten hos viborgensernes danske landsholdsspiller. (Foto: Johnny Pedersen © Scanpix)
  • Det vides ikke, hvad Viborgs cheftræner, Jacob Vestergaard, har fyldt i drikkedunkene i domkirkebyen, men det virker. I de seneste syv kampe har det nemlig kastet lutter sejre af sig til de grønklædte. (Foto: Johnny Pedersen © Scanpix)
1 / 2

Viborg kom dog klart bedst ud til anden halvleg, og afstanden voksede flere gange til seks mål.

Det så godt ud for hjemmeholdet, da Line Haugsted fra playmakerpositionen bragte Viborg på 26-20 med 18 minutter tilbage.

Men så begyndte København at æde af afstanden. Præcis ti minutter resterede, da Mia Rej sørgede for ny spænding med reduceringen til 24-27.

Rej sørgede med sit femte mål også for scoringen til 28-30, og Hanna Blomstrand reducerede til 29-31 med fire minutter tilbage.

Men Viborg panikkede ikke. Holdet scorede på sine næste angreb, og da København samtidig ikke fik noget ud af de to næste angreb, var Viborg-sejren en realitet.

Oprykkere bag stor overraskelse

Viborg og København var ikke eneste hold i aktion onsdag aften i kvindehåndboldligaen. Her blev det blandt andet til en noget overraskende sejr til oprykkerne fra Horsens, der vandt 26-24 over Team Esbjergs forsvarende danske mestre.

Horsens fik en rædderlig start på sæsonen, men har siden ansættelsen af cheftræner Lars Frederiksen forladt ligaens jumboplads og ligger nu nummer 12 med otte point.

I København måtte Ajax strække våben mod Aarhus United i et 23-25-nederlag, mens Randers vandt sikkert 34-23 over EH Aalborg.

Senere på aftenen hentede Herning-Ikast en storsejr på hele 35-20 over TTH Holstebro. Også Odense Håndbold fik fuldt udbytte af aftenens anstrængelser, da de vandt 30-19 i Skanderborg.

/ritzau/