Camilla Dalby: Champions League-eventyret lever i udlandet

Der er Champions League-drømmen, der lokker danske håndboldprofiler til det østlige Europa.

Camilla Dalby, der her ses under en landsholdssamling, har spillet i Buducnost siden sommeren 2013. (Foto: DR © DR Sporten)

Det er først og fremmest drømmen om at kunne vinde det ypperste inden for håndbold, der lokker danske håndboldprofiler til udlandet. Sådan vurderer den tidligere landsholdsspiller Camilla Dalby skiftene fra den danske liga til håndboldkulturer i den østlige del af Europa.

Når prominente danske håndboldnavne som Jan Pytlick, Maria Fisker og Line Jørgensen sætter kursen mod udlandet kan de se frem til, at træningen er hårdere, kampene er færre og fokus er rettet klart mod Champions League. Sådan beskriver Camilla Dalby, der spiller i storklubben Buducnost, håndboldlivet i Montenegro.

- Der er ikke rigtigt nogen liga her, som der er hjemme i Danmark, så det hele handler om Champions League. Det er dér fokus 100 procent ligger, fortæller den skudstærke dansker.

Klubben betaler bil og lejlighed

Udover drømmen om at kunne løfte klubhåndbolds fineste trofæ, lægger Dalby heller ikke skjul på, at der er en økonomisk bonus ved at være i de centraleuropæiske klubber i forhold til de danske.

- Min lejlighed og min bil er her noget, som klubben betaler. Så skal der jo ikke så meget til før man får en bedre løn, fortæller Dalby, der dog tror, at de økonomiske overvejelser er sekundære i forhold til de sportslige for danske håndboldspillere. 

Cadeau til dansk håndbold

Camilla Dalby mener ikke, at dansk håndbold vil lide under spillerflugten. Det giver chancen for at klubberne kan hente nogle nye, der kan udvikle sig og blive til profiler i fremtiden.

- Jeg synes da det er en stor cadeau til dansk håndbold, at der begynder at være interesse omkring danske spillere i de store topklubber, siger hun og tilføjer, at hun tror på, at den danske liga fortsat vil være bred og stærk.

For den danske højre back er udlandseventyret dog snart slut, da hun til sommer vender hjem til Randers HK, som efter Dalbys eget udsagn kom med et rigtig godt tilbud.

Facebook
Twitter