DBU overvejer ny nordisk turnering

DBU arbejder på, at niveauet i 3F ligaen bliver mere lige. Nordisk turnering kan være en løsning.

Et højere niveau i 3F Ligaen vil også gavne på landsholdet, mener Theresa Nielsen og Nadia Nadim. DBU er i gang med at finde en løsning på problemet. (Foto: Anders Kjærbye © kvindelandsholdet.dk)

De sidste 13 år har Fortuna Hjørring og Brøndby vundet samtlige mesterskaber i Danmark.

Både Nadia Nadim fra Fortuna Hjørring og Theresa Nielsen fra Brøndby savner modstand i den hjemlige liga.

For selvom Fortuna Hjørring og Brøndbys suverænitet giver dem masser af sejre og point, går det også nogle gange ud over dem selv.

Fx når de spiller Champions League, da de ikke er vant til det hurtige tempo og høje niveau, som deres Champions League modstandere kommer med.

Mette Bach Kjær, der Formand for pige- og kvindefodbolden i Danmark, Kvindeelite, og er kvindernes repræsentant i DBU’s bestyrelse anerkender problematikken og fortæller, at man i DBU har øje på problemet.

Ifølge Mette Bach Kjær er det blevet bedre de seneste år – men problemet er der endnu.

- Det, der skal til, som vi ser det hos i DBU, er, at vi skal have udviklet klubberne. Derfor giver vi bl.a. økonomi til en kommerciel leder, som skal få organisationen ordentligt op og stå, så man kan få skabt et bedre fundament, der kan være med til at give pigerne nogle bedre vilkår i klubberne, siger Mette Bach Kjær.

Nordisk turnering kan være en løsning

Problemet med den store niveauforskel kender man også til i Sverige og Norge. Derfor har Mette Bach Kjær også drøftet en mulig genindførelse af en nordisk turnering med både nordiske kolleger og kolleger i DBU.

- Det kunne godt være en vej at gå, netop for at hjælpe de bedste hold med at blive endnu skarpere. For Norge og Sverige har jo også de her udfordringer, siger hun.

Om en nordisk turnering bliver en realitet, er endnu ikke til at sige, men DBU har allerede som følge af det ulige niveau indført en række tiltag.

Bla. kræver det en særlig licens at spille i den bedste kvindeliga, og netop det ujævne niveau var grunden til, at man for år tilbage indførte slutspillet. Og det har allerede haft en effekt, mener man i DBU.

- Der er en bevægelse i gang, men jeg kan godt forstå spillerne gerne vil spares endnu mere, siger Mette Bach Kjær.

Og selvom DBU kan og vil gøre meget for at løse problemet, er det også ude i klubberne, at man reelt kan ændre på tingene.

- Der skal endnu flere piger ind og spille fodbold, så vi kan få endnu flere dygtige piger, så derved får vi lavet en endnu bedre turneringen, siger hun.