FCM-træner: Ole Nørgaard er helt galt på den

Træner for FCM Håndbold, Helle Thomsen, har ikke meget til overs for Ole Nørgaards udtalelser efter onsdagens pokalkvartfinale

Helle Thomsen mener ikke, at dommerne burde specialisere sig i dame eller herrehåndbold, men blot blive dygtige nok til at dømme begge dele. (Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

Der var stor forvirring under pokalkvartfinalen mellem Skjern og Århus Håndbold tidligere på ugen. Dommerparret var under kampen flere gange indblandet i tvivlsomme kendelser. Blandt andet om reglerne ved den afsluttende straffekasts-konkurrence. Det har fået Skjerns træner, Ole Nørgaard, til at stille spørgsmålstegn ved, om dommerne både burde dømme herre- og kvindehåndbold istedet for at specialisere til eksempelvis kun at dømme herrehåndbold. Den udtalelse har fået træner for FCM Håndbold til at ryste på hovedet.

- Jeg kan godt forstå, hvis han har været frustreret, da han udtaler sig, men hvis han mener, at det er herreligaen, som burde have de bedste dommerpar, så er han jo helt galt på den. Jeg synes, vi skal have dommere, der er så dygtige, at de kan dømme på alle niveauer, siger Helle Thomsen til DR.

- Han siger, der kommer en masse nye, unge dommere op, og at man skulle overveje om de skal dømme både herre og damehåndbold. De må da i herreligaen gerne tage de seks nye, unge par, så tager vi de 6-7 bedste par til dameligaen. Det tror jeg da, at dameligatrænerne ville være glade for.

Den samme situation for FCM Håndbold

Ole Nørgaards udtalelser stammer fra en artikel på b.dk. Han undrer sig blandt andet over, at det danske top-dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding den ene dag dømmer en Champions League kamp ”på alle øverste niveau”, mens de den anden dag dømmer damehåndhold.

Det mener Helle Thomsen ikke, at der er noget sandhed i. Det er præcis det samme for FCM Håndbold, der den ene dag spiller Champions League, mens de den anden spiller håndbold mod bunden af dameligaen.

- Med al respekt for Sønderjyske, men det er jo det samme for vores hold. Den ene uge spiller vi Champions League-håndbold, og tre dage efter står vi i Sønderjyske og spiller dameligaen. Det er der jo også stor forskel på, men det er stadig det samme, som vi skal gå ud og gøre. Der skal dommerne være så dygtige, at de både dømme i herre- og dameligaen.

Ole Nørgaard selv mener, at der er dukket mange sjove reaktioner op på et ellers meget simpelt spørgsmål. Han føler, at han bliver motivtolket og slår på det kraftigste fast, at han ikke mener, at det er dommernes skyld, at Skjern tabte onsdagens pokalkamp.

- Jeg rejser blot spørgsmålet, om det er en mulighed, at optimere og dele det op. Det er jo egentlig interessant, at topdommeren Mads Hansen selv står frem og siger, at det ville dommerne faktisk bliver bedre af, fortæller Ole Nørgaard til DR.

- Jeg snakker ikke om, at herrehåndbold skal optimeres, og så må damehåndbold tage resten, eller det omvendte for den sags skyld. Jeg tænker på, hvordan begge parter kan optimere sig. Vi bliver alle samme bedre af at specialiseres os.

De bedste laver evaluering

I stedet for at skulle dele dommerne op eller specialisere dem, mener Helle Thomsen i stedet, at man burde se på, hvordan man optimere dommernes evner i stedet. Det kan blandt andet være ved at se på, hvordan de evaluere deres egen indsats, eller simpelthen belønne dem med et arbejde som fuldtidsprofessionelle.

- Jeg ved da, at de bedste dommerpar, de sidder efter kampene og analysere dem, og så er spørgsmålet om alle dommerpar gør det. Det er da mere sådan noget, der skal optimeres. Lige som at vi kigger på, hvordan vi kan gøre vores spillere og trænere bedre, så burde man også kigge på, hvordan man gjorde dommerne bedre, fortæller Helle Thomsen.

Ole Nørgaard mener, at der er flere veje at gå og er enig med Helle Thomsen i, at det kunne være en mulighed at se på, hvordan dommerne evaluere deres eget arbejde.

- Her nærmer vi os en faglig substans. Jeg har jo ikke svaret på, hvordan vi skal gøre, og når Helle Thomsen siger, at vi skal kigge på, hvordan de danske dommere evaluerer, så er det bestemt også et sted, vi kunne sætte ind. Det kan være lige så godt, som mit forslag, vurderer Ole Nørgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk