Fra slutspilskandidat til nedrykningsfare: Ligatræner føler sig dårlig stillet

Silkeborg-Voel var bedst i grundspillet, men det afspejler strukturen ikke i den kommende nedrykningskamp, mener cheftræner.

Silkeborg-Voels cheftræner Jakob Andreasen skal kæmpe om at undgå nedrykning fra kvindernes håndboldliga. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

Der var drama for alle pengene, da grundspilsplaceringerne i kvindernes håndboldliga onsdag faldt på plads.

Mens Ringkøbing Håndbold måtte vinke farvel til ligahåndbold i denne omgang, så skal Silkeborg-Voel, Skanderborg, Randers, Ajax København og EH Aalborg kæmpe for at undgå samme skæbne i nedrykningsspillet, hvor den samlede taber skal spille playoff-kampe mod et hold fra 1. division.

Silkeborg-Voel trak onsdag aften sorteper i kampen om en slutspilsplads, og derfor er holdets forspring fra grundspillet nu minimeret i nedrykningskampen.

Dårligere stillet nu

Et forspring på fem point til Skanderborg er blevet til nul, og 14 point til EH Aalborg er blevet til to.

Derudover sidder Silkeborg-Voel over i første runde af nedrykningsspillet, hvilket betyder, at holdet skal spille fire kampe på ti dage, mens de fire andre hold gør det på 13 dage, og især den del irriterer cheftræner Jakob Andreasen.

- Vi er dårligere stillet på den front, og det er måske noget, som man bør kigge på. Jeg skal ikke tude for meget over vores situation, og klubberne har også selv været med til at bestemme rammerne, men derfor kan der godt være nogle erfaringer, som kan tages med.

- Jeg synes, at man skal prioritere dem, der har klaret sig bedst, så de har den bedste mulighed for at blive i ligaen, siger Jakob Andreasen.

Synes du, at det er fair?

- Det er jo den måde, som man er blevet enige om at lave slutspillet på. Så kan man også spørge, om det er fair, at man har mulighed for at blive danmarksmester, når man slutter som nummer otte. Odense Håndbold har jo vundet alt, og burde allerede have sikret sig mesterskabet, men de kan smide det hele på gulvet nu, og det kan vi også. Vi kan rykke ud, siger Jakob Andreasen.

Kunne godt bruge større margin

I den anden ende af tabellen er det Odense Håndbold, der kan vinke farvel til det forspring, som klubben har opbygget til mesterskabskonkurrenterne over 26 grundspilskampe.

Hele 26 point sluttede Odense Håndbold eksempelvis foran TTH Holstebro i grundspillet, men det forspring er nu nede på to point. Samtidig er afstanden til de forsvarende mestre København Håndbold reduceret fra syv til ét point.

Jan Pytlick, cheftræner for Odense Håndbold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Jan Pytlick, cheftræner i Odense Håndbold, er dog indstillet på, at det er en del af gamet, hvis man vil have et slutspil.

- Jeg kan egentlig godt lide strukturen med et slutspil, men der kunne måske være en idé i, at vi belønner dem, der har klaret sig godt, lidt bedre. Måske bare med en lidt større margin ned til forfølgerne.

- På den anden side er det godt, at vi har noget spænding at tilbyde publikum, når ingen er sikre på en plads i semifinalen, og det har vi også brug for, så vi kan skabe noget interesse, siger Jan Pytlick.

Altid åben for finjusteringer

Divisionsforeningen, der afvikler kvindernes håndboldliga, mødes 3-4 gange om året med klubberne, hvor også strukturen diskuteres.

Thomas Christensen, direktør for Divisionsforeningen, står da også klar med åbne arme, hvis klubberne vil justere på pointfordelingen efter grundspillet fremadrettet.

- Det er klubberne, der har bestemt, at der skal være noget på spil, og hvis ikke man vil have noget på spil, så skal der ikke være noget slutspil. Klubberne er nået frem til, at det er en rimelig fordeling. I forhold til Silkeborg-Voel er der sikkert andre klubber, som vil se en længere pause inden fire kampe på ti dage som en fordel.

- Men det er klart, at i en situation som med Odense, der har været så suveræne i grundspillet, så ser det anderledes ud end i eksempelvis herrernes håndboldliga, hvor flere hold kæmper om at slutte som nummer et. Vi kigger altid på, i samråd med klubberne, om der skal foretages finjusteringer, så det kan sagtens være, at der skal kigges på det, siger Thomas Christensen.

Slutspillet begynder den 27. marts, mens nedrykningsspillet begynder den 30. marts.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk