Fyret Viborg-træner havde håbet på mere tid til at vende skuden

Allan Heine ærgrer sig over, at han ikke skal være manden, som får Viborg HK tilbage på sporet.

Allan Heine blev torsdag fyret i Viborg HK. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Torsdag eftermiddag prøvede Allan Heine for første gang i sin trænerkarriere at blive fyret.

Efter en skidt sæsonstart står bronzevinderne fra Viborg HK stadig uden point. Onsdag aften tabte holdet hjemme til Randers, og i dag blev Allan Heine så kaldt til møde, hvor ledelsen gjorde det klart, at der skal nye kræfter til for at føre Viborg HK videre.

Den beslutning ærgrer naturligvis den nu tidligere cheftræner.

- Jeg er selvfølgelig ked af det og skuffet over, at det er nået hertil, men jeg accepterer også klubbens beslutning.

- Jeg skal lige sluge den, nu hvor det er første gang, jeg prøver at blive fyret. Jeg er håndboldtræner og elsker at være træner, så jeg skal nok komme tilbage igen.

Er du overrasket over beslutningen fra klubben?

- Ja, taget i betragtning af, at vi i mine tre første sæsoner i Viborg har nået top fire alle år, og sluttede sidste sæson med bronze, så er jeg lidt overrasket over klubbens vurdering af, at jeg ikke er manden, der kan vende det her. For det føler jeg bestemt, jeg er, siger Allan Heine.

Ingen forandring

Direktør i Viborg HK, Henrik Dahl, er ikke i tvivl om, at Allan Heine har gjort, hvad han kunne, for at få Viborg HK tilbage på sporet. Men på direktionsgangen har det alligevel været svært at se en vej ud af den negative spiral, som sæsonen er indledt med.

- Vi har ikke præsteret over en periode, vi har stadig ingen point, når man så lægger en masse parametre sammen, så kom vi frem til den beslutning, at vi synes, der skal noget andet til.

- Vi har vurderet på hele pakken, som er lidt en gordisk knude, og Allan Heine har forsøgt alt, hvad han kan, men vi har ikke været i stand til at vende den negative spiral, siger Henrik Dahl.

Kan du forstå, hvis det udefra ser ud til, at Allan Heine har fået lidt kort snor?

- Det er ti point, som vi allerede nu halter efter vores konkurrenter, men kan vi ikke se, at der ligger en løsning på den korte bane, så vil jeg hellere kalde det rettidig omhu end kort snor, siger Henrik Dahl.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter