Ligatræner blev fyret for frygtbaseret ledelsesstil: 'Det er en vemodig følelse'

Aarhus Uniteds nu tidligere cheftræner er "vemodig", efter han søndag blev fyret af håndboldklubben.

Heine Eriksen blev suspenderet af Aarhus United den 13. maj, efter flere spillede henvendte sig til klubbens bestyrelse. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup)

Efter to ugers suspension blev Heine Eriksen søndag fyret af Aarhus United.

Den danske håndboldklub, som spiller i Kvindeligaen, kunne ikke tolerere den nu tidligere cheftræners ledelsesstil, lød forklaringen fra klubbens bestyrelsesformand, Jan Snogdal.

Heine Eriksen ønsker ikke at kommentere deltaljer i forløbet, men er "ked af" måden, det ender på.

- Jeg har været glad for min tid i klubben. Det er en vemodig følelse at skulle ud af klubben og ikke være en del af Aarhus United længere, siger Heine Eriksen til DR Sporten.

Han blev cheftræner for det nyopståede aarhusianske håndboldhold i 2017. Ifølge Heine Eriksen var fem ud af de seks år gode, og der var "en pionerånd", som alle bidragede til.

Men så kom afslutningen på 2023-sæsonen. Den 13. maj blev Heine Eriksen suspenderet, da klubben fik en henvendelse fra en stor majoritet af spillerne omkring cheftrænerens ledelsesstil. Det skrev Aarhus United i en pressemeddelelse i sidste uge.

"Som leder begår du fejl, og jeg har lavet fejl i den sammenhæng. Men jeg er sgu stolt af mine seks sæsoner i Aarhus United, det er jeg," siger Heine Eriksen til DR Sporten. (Foto: © Stine Schjøtler)
"Som leder begår du fejl, og jeg har lavet fejl i den sammenhæng. Men jeg er sgu stolt af mine seks sæsoner i Aarhus United, det er jeg," siger Heine Eriksen til DR Sporten. (Foto: © Stine Schjøtler)

Rejser fra klubben med samvittigheden i behold

Ifølge bestyrelsesformand Jan Snogdal var Heine Eriksens ledelsesstil frygtbaseret og en kilde til mistrivsel.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at bestyrelsesformanden blandt andet blev gjort opmærksom på problematiske forhold i relation til debatten om ledelsesstilen i forbindelse med vejninger DHF-regi, og at han på et møde i midten af april med Mads Winther og Heine Eriksen krævede ændringer.

Da Jan Snogdal modtog henvendelsen fra spillerne i midten af maj, blev Heine Eriksen suspenderet og senere fyret.

- Bestyrelsen endte desværre i handlingslammelse, da Mads Winther i sin position som sportschef og næstformand for bestyrelsen ikke anerkendte validiteten af budskabet fra den store majoritet af spillerne, skrev Jan Snogdal.

Heine Eriksen har tidligere været ungdomslandstræner for Danmark, og han har også tidligere vikarieret som A-landstræner. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Heine Eriksen fortæller, at han ikke "har mulighed" for at kommentere ovenstående pressemeddelelse

Du bliver kritiseret for din ledelsesstil. Har du en kommentar til det?

- Det er bestyrelsens tolkning, og det har jeg ingen kommentarer til. Som leder laver man mange gode ting, men selvfølgelig begår du også fejl undervejs. Jeg er stolt af den måde, jeg har været leder på i Aarhus United, og jeg går derfra med god samvittighed, siger Heine Eriksen.

Hvad kommer der til at ske nu?

- Det har jeg ikke mulighed for at kommentere på.

Kommer der et retsligt efterspil?

- Det vil jeg ikke kommentere på.