Helle Thomsen: Jeg tager 14 dage som landstræner

FCM's succesfulde træner træder til som svensk landstræner på et kortvarigt vikariat.

Helle Thomsen har bragt masser af succes til FCM, og nu skal hun bringe Sverige til OL i Rio. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Efter fyringen af træneren af landstræner Thomas Sivertsson stod det svenske håndboldforbund med en stor udfordring på hænderne. Allerede i marts skal det svenske kvindelandshold spille den ekstremt vigtige kvalifikationsturnering til OL, og derfor skulle der handles hurtigt.

Løsningen på problemet fandt de ved at kigge vestover mod en gammel kending på den midtjyske hede, der tidligere har haft ansvaret som svensk landstræner. FCM-træner Helle Thomsen blev kontaktet, og hun indvilligede i at gøre sin tidligere arbejdsgiver en tjeneste.

- De ringede til mig og spurgte, om jeg kunne hjælpe dem, fordi de var pressede. Så på meget, meget kort tid sagde jeg ja til at hjælpe dem i 14 dage, forklarer Helle Thomsen om den specielle ordning.

Bevarer jobbet i FCM

Det er planen, at Helle Thomsen skal være en midlertidig løsning, indtil det svenske forbund har fundet en permanent løsning. I første omgang skal FCM-tilhængerne derfor ikke være nervøse for at miste deres succestræner.

- Den slags må jeg vente med at tænke over, for jeg ved ikke engang, hvornår jeg skal møde ind, eller hvem vi skal spille træningskampe imod inden OL-kvalifikationen. Også har jeg jo et job i Midtjylland, som jeg er glad for. Det skal jeg også passe, men lige i den periode sender vi jo vores svenske og danske landsholdsspillere af sted, så der er ikke så mange hjemme, og derfor kan det også lade sig gøre.

Kvalifikationsturneringen spilles fra den 18. til den 20. marts, og Sverige skal møde Polen, Rusland og Mexico.

FacebookTwitter