Herning-Ikast overrasker stort og slår Odense i første DM-semifinale

Den første runde med DM-semifinaler bød på en kæmpe overraskelse og en klar favoritsejr.

Louise Burgaard og resten af Herning-Ikast-mandskabet tog lørdag første stik i DM-semifinalen mod Odense Håndbold. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Håndboldkvinderne fra Herning-Ikast leverede lørdag en overraskelse i den første DM-semifinale.

På udebane vandt holdet med 28-26 over Odense Håndbold og kan nu spille sig i finalen i tilfælde af sejr eller uafgjort i den anden semifinale hjemme på onsdag.

Odense vandt grundspillet i sikker stil og siden også sin slutspilsgruppe, men afslutningen på denne var dog ikke den kønneste. Det hører dog med til historien, at holdet har været og stadig er ramt af flere skader.

Fynsk dominans fra start

For fem dage siden tabte Odense Håndbold med otte mål på hjemmebane mod København, men der var dog heller ikke noget at spille for. Lørdag var fynboerne opsatte på at vise, at de aktuelt er i bedre forfatning.

Odense spillede med en enorm tænding og gejst fra begyndelsen, og det kunne også hurtigt aflæses på måltavlen, hvor der stod 8-3 efter 12 minutter.

Det var også, fordi målvogter Althea Reinhardt kom godt fra land og snuppede et straffekast efter fem minutter.

Stine Jørgensen og Odense Håndbold havde tur i den i første del af kampen, men så kom gæsterne og overtog. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Gæsterne kom tilbage

Men så skiftede kampen karakter. Herning-Ikast spillede sig gradvist ind i kampen og udnyttede, at Odense-fejlene blev flere.

Efter 18 minutter var midtjyderne helt tilbage ved udligningen til 9-9.

Og udeholdet stoppede ikke her. Fem minutter senere bragte Tonje Løseth sit hold foran med 13-10, og pauseføringen var af samme størrelse - 16-13.

Hvis Odense-træner Jan Pytlick havde givet sine spillere en opsang i pausen, kom det i hvert fald ikke til udtryk med en positiv reaktion.

Herning-Ikast fuldender overraskelsen

I løbet af fire minutter førte Herning-Ikast med seks mål, efter Helene Fauske scorede til 20-14. Den norske landsholdsspiller blev i øvrigt sit holds topscorer med ni mål, og hun blev noteret for fire assister.

Men derefter fik Odense endelig en god periode igen. Der blev reduceret til 18-21, hvorefter Althea Reinhardt snuppede et straffekast, så Freja Cohrt kort efter kunne score til 19-21. Det fik udeholdet til at tage en timeout.

Odense angreb også for udligning, men lavede i stedet en fejl, så Louise Burgaard kunne kaste bolden ned i et tomt mål til 22-20 for Herning-Ikast.

Det gav ny luft til udeholdet, der bragte sig på 25-22 og 27-23 med seks minutter tilbage. Og derfor blev det aldrig spændende i slutfasen.

I den anden semifinale vandt Team Esbjerg tidligere lørdag med 30-25 på hjemmebane mod København.

Hjemmeholdet Team Esbjerg vandt over København Håndbold i lørdagens anden semifinale. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Vestjysk favoritsejr

Team Esbjerg er godt på vej mod DM-finalen i kvindehåndbold. Lørdag vandt vestjyderne med 30-25 over København Håndbold i den første semifinale.

Dermed er København - den forsvarende mester - pisket til at vinde hjemmekampen på onsdag for at fremtvinge en tredje og afgørende semifinale.

København fik den bedste start på opgøret, og kampuret viste bare 2 minutter og 28 sekunder, da Kelly Dulfer overlistede keeper Sandra Toft og bragte holdet på 3-0.

Udeholdet førte også 8-5, men så kom Esbjerg bedre med og begyndte at æde af forspringet. Line Jørgensen sørgede for fuld balance ved 11-11 efter 23 minutter.

Nu var jævnbyrdigheden stor og kampen ganske velspillet, og hjemmeholdet endte med at kunne holde pause med en spinkel føring på 16-15.

Der var fight for alle pengene i lørdagens semifinale. Her er det Esbjergs Line Jørgensen og Kristine Breistøl, der laver en sandwich på Københavns Maria Lykkegaard. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Vestjyderne trak fra

I anden halvleg løftede Esbjerg niveauet og udbyggede føringen. Efter 13 minutter sørgede Marit Røsberg Jacobsen for kampens første føring på fem mål, da hun scorede til 24-19, og København tog prompte timeout.

Det stoppede dog ikke Esbjergs dominans, og kort efter gjorde samme Røsberg Jacobsen det til 26-20.

København var aldrig nærheden af at skabe spænding derfra, og Esbjerg holdt en komfortabel føring hele vejen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk