Herning-Ikasts vej til sejr: Den flyvende hollænder skal lukkes helt ned

Herning-Ikast skal finde nøglen til at lukke Team Esbjergs altoverskyggende profil ned i DM-finaleseriens kamp to.

Kristian Kristensen står tirsdag aften for sidste gang i spidsen for Herning-Ikast på hjemmebane.

Nede med 0-1 i DM-finaleserien skal Herning-Ikast med Kristian Kristiansen i spidsen presse serien ud i et tredje opgør. Der skal præsteres hele vejen rundt, og der venter især lidt af en opgave for midtjydernes forsvar.

I første møde mellem de to finalister strålede Team Esbjergs Estavana Polman med hele ni scoringer, og Kristian Kristensen ved godt, at den flyvende hollænder skal lukkes ned, hvis hans hold skal have en chance.

Team Esbjergs Estavana Polman stod for ni scoringer i den første DM-finale. (Foto: John Randeris © Scanpix)

- Udfordringen ved Estavana Polman er, at hun er en spiller fra hylde ét. Det, hun er så fandens dygtig til, er, at hun kan spille meget intuitivt. Måske 90 procent af spillerne i den danske liga har et mønster, som er nemt at indhegne, og det har hun også – men hendes force er, at hun kan gå modsat af det. Hun har en perceptionsevne ud over alle andre, siger Kristian Kristensen.

Polmans gode finaleform kommer da også til at blive taget seriøst fra kampens første fløjt. Herning-Ikast har allerede lagt en plan for at sætte en stopper for Team Esbjergs store profil, men om det lykkes må tiden vise, siger Kristian Kristensen.

- Hun lever jo i de finaler, og når hun ser en pokal med ører på, så er det som om, hun leger endnu mere. Det er jo fantastisk, så vi må se, siger Kristian Kristensen.

Kristiansens sidste hjemmekamp

Det sidste kapitel i Kristian Kristensens Herning-Ikast historie er stadig ikke skrevet, men afslutningen nærmer sig med hastige skridt.

Tirsdag aften står Kristian Kristiansen, uanset udfaldet, for sidste gang på hjemmebane i spidsen for Herning-Ikast.

Team Esbjergs Marit Frafjord og Herning-Ikasts Tonje Løseth i den første DM-finale. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Kristensens tropper skal forsøge at tvinge Team Esbjerg ud i en tredje og afgørende kamp, og selv om omstændighederne for træneren kan være en smule vemodige, så er det på banen, at fokus ligger.

- I første omgang er jeg skide stolt. Både på mine egne vegne, men også på hele spillertruppen og stabens vegne. Jeg tænker da over, at det er min sidste hjemmekamp, men først og fremmest vil jeg jo gerne have presset det ud i en tredje kamp. Jeg får dog ikke en bedre kulisse at sige farvel i, for der bliver fuldstændig proppet, og så i en finale. Den historie kan man næsten ikke skrive bedre, siger Kristian Kristensen.

Kampen spilles klokken 19.30 og kan høres i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk