Jesper Jensen efter oprejsning og DM-guld: 'Spillerne var tomme i blikket, men rejser sig - jeg er tom for ord'

Team Esbjerg kunne torsdag fejre det danske mesterskab efter sejr over Odense Håndbold i DM-finale nummer to.

Jesper Jensen (midten) hylder sine spillere efter DM-guldet. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det blev aldrig spændende i torsdagens DM-finale. Dertil var Team Esbjerg simpelthen for gode.

Efter en vestjysk magtdemonstration mod Odense Håndbold, kunne de efter 60 minutter kigge på måltavlen og konstatere, at en 34-21-sejr havde sikret dem det danske mesterskab.

Og det gav selvsagt smil på læben hos Esbjerg-træner Jesper Jensen, som efter kampen havde svært ved at skjule, at guldet kom som en forløsning efter weekendens skuffende præstation ved Final 4-stævnet i Champions League, hvor vestjyderne måtte rejse hjem uden medaljer.

- At vi står her og har afgjort det på hjemmebane efter en fuldstændig vanvittig periode, hvor spillerne har været presset til det maksimale, er helt vildt.

- De stod i går fuldstændig tomme i blikket, og så rejser de sig i dag. Jeg er tæt på at være tom for ord. Måden at gøre det på efter alt det, vi har været igennem, er bekræftende for, hvorfor man vil give så meget tid og energi i det her, lyder det fra Jesper Jensen.

Team Esbjerg fejrer mesterskabet efter kvindehåndbold DM-finalekampen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Målvogter skiftede i julepausen og kan nu kalde sig dansk mester

Esbjerg-målvogter Anna Kristensen var også en glad DM-guldvinder. Den 22-årige sidste skanse begyndte ellers sæsonen i Viborg, men halvejs gennem sæsonen skiftede hun til Team Esbjerg, og den beslutning fortryder hun næppe.

- Det var det her, jeg drømte om. Det var derfor, jeg skiftede hertil. Så jeg er meget glad.

- Det blev en perfekt aften. Det kunne ikke være skrevet bedre. Det er bare fedt at vinde, siger Anna Kristensen, som også kalder sejren ekstra sød efter skuffelsen i Champions League.

- Altså folk var nede, men det siger bare noget om det her hold, at man kan trække sig selv op. Det var hårdt, men det her er mega fedt, og jeg tænker, at vi skal have fejret det her de næste par dage.

Esbjergs Anna Kristensen skiftede halvvejs i sæsonen fra Viborg HK til Team Esbjerg, og den beslutning fortryder hun næppe. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Også stregspiller Kathrine Heiddahl var lykkelig for DM-guldet, og selvom kampen kom efter skuffelsen i Champions League og en generelt lang sæson, var det ikke svært at finde motivation og kræfter til at spille foran hjemmepulblikummet i Esbjerg.

- Titlen betyder alt, og jeg er helt vildt stolt. Det, at tage guldet til Esbjerg, har vi snakket om, siden vi begyndte sæsonen, så det er helt fantastisk, at vi kan vinde DM på hjemmebane, siger Heindahl.

- Når nu det gik, som det gjorde i Champions League, er vi sindssygt glade for, at vi fik muligheden for at slutte sæsonen af på en så god måde.

Mesterskabet er det fjerde i Team Esbjergs historie og den tredje på fem år. De seneste to sæsoner er Odense Håndbold løbet med guldet, men må i år nøjes med sølv.