Jesper Jensen om genvundet mesterskab: ’Glæden var større sidste år – men stoltheden ikke mindre i år’

Sæsonen er afblæst, og Team Esbjerg er kåret til mester for andet år i træk.

Cheftræner Jesper Jensen har sammen med Team Esbjerg vundet det danske mesterskab for andet år i træk. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dansk Håndbold Forbund (DHF) meddelte tirsdag eftermiddag, at håndboldsæsonen i landets to øverste rækker på både dame- og herresiden officielt er afsluttet som følge af coronakrisen – og at mestrene samt nedrykkerne er fundet.

Dermed kan man i Team Esbjerg juble over, at holdet fra den jyske vestkyst har genvundet mesterskabet, som man også vandt sidste sæson.

I år blev det dog uden slutspil, og det tager noget at sejrsrusen, forklarer cheftræner Jesper Jensen.

- Glæden var større sidste år, vil jeg sige. Men det er ikke sådan, at stoltheden er væsentligt mindre. Det er selvfølgelig en træls måde at få det afgjort på, og adrenalinkicket, som man får, når man spiller en finale, kommer selvfølgelig ikke.

- Men selvom det er på en kedelig baggrund, at vi bliver kåret til mestre nu, så er det samtidig også en anerkendelse af det arbejde, vi har leveret indtil nu, siger Jesper Jensen.

Jesper Jensens lykønskningskram til Estavana Polman og de øvrige Esbjerg-spillere må vente lidt endnu (Foto: John Randeris © John Randeris)

Cheftræneren, der tidligere på året også blev udnævnt som landstræner for de danske kvinder, erkender da også, at den noget bizarre afslutning på sæsonen – forårsaget af coronavirus – ændrer opfattelsen af triumfen. En triumf, der ifølge Jesper Jensen ikke er på samme niveau som sidste års mesterskab.

- Ikke helt. Men når jeg om en fem-seks år tænker tilbage på det, tror jeg stadig, at det vil komme derop omkring. For jeg synes, at vores sæson har været fantastisk. Vi havde vundet grundspillet, hvis vi havde spillet det færdig, og samtidig har vi toppræsteret i Champions League. Selvom man ellers plejer at sige, at det er umuligt at præstere i begge turneringer på samme tid, siger Jesper Jensen.

Facebook, rødvin og mulig Final 4

Normalt fejres

mesterskaber
med champagnesprøjt, store klynger af krammende aktører og nogle gange også på det lokale samlingspunkt, for eksempel en tur på rådhuset. Men ikke i år, fastslår Jesper Jensen.

Forsamlingsforbuddet sætter nemlig også en stopper for den store mesterskabsfest.

- Jeg har skrevet til spillerne inde på vores facebookgruppe, som vi ellers ikke har brugt, siden vi blev sendt hjem. Jeg har skrevet tillykke, og at de skal huske at være stolte.

- Vi kommer ikke til at mødes, så det må blive noget med at tage et glas rødvin med konen i aften. Og så må vi jo se, om vi senere får mulighed for at mødes formelt eller uformelt.

- Jeg kan i hvert fald roligt sige, at den fejring, vi fik sidste år på torvet i Esbjerg over flere dage, den kommer ikke til at gentage sig i år, siger Jesper Jensen.

Selvom den danske håndboldsæson er slut, betyder det ikke nødvendigvis, at spillerne i Team Esbjerg bare kan gå på ferie. Holdet er nemlig stadig med i Champions League, og denne turnering arbejder det europæiske håndboldforbund, EHF, fortsat på at kunne få færdigspillet.

- Min fornemmelse er, at vi ikke kommer til at spille kvartfinalerne. Og så kan det jo være, at vi skal spille Final 4 i stedet i september. Men det får vi en endelig afgørelse på i slutningen af maj, og der kunne jeg forestille mig, at vi får at vide, at det også er lagt ned på denne side af sommerferien, siger Jesper Jensen.