København rundbarberer Odense og sikrer semifinaleplads

København Håndbold er klar til DM-semifinalerne efter sejren over Odense, der allerede var videre i slutspil.

København Håndbold er klar til DM-semifinalerne efter en storsejr over Odense Håndbold. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Det forsvarende mesterhold fra København Håndbold risikerede at ryge ud inden DM-semifinalerne, hvis det ikke blev til point i den sidste gruppekamp i slutspillet, men hovedstadsklubben sikrede sig en plads blandt de sidste fire.

Avancementet blev sikret forholdsvis nemt med en udesejr på 27-19 over Odense, der allerede havde sikret sig førstepladsen i gruppe 1 og dermed adgang til semifinalen.

Det var til at se på kampen.

Der var simpelthen motivationen til forskel på de to mandskaber. Odense nåede slet ikke holdets normale niveau, og i den sidste del af første halvleg kunne København skabe et komfortabelt forspring.

København scorede således fem gange i de sidste 3 minutter og 15 sekunder og ændrede i den periode stillingen fra føring 9-8 til pausestillingen 14-8.

Nykøbing Falster Håndbold trak sorteper om en semifinaleplads (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Sådan fortsatte kampbilledet i anden halvleg. Odense manglede ærgerrighed for at komme tilbage og var snart bagud med 11-19, og så var kampen reelt afgjort.

Føringen nåede en ny højde, da den svenske streg Linn Blohm med sin sjette scoring på lige så mange forsøg gjorde det til 22-13.

Derfra gik gassen lidt af ballonen i kampen, og Odense kom en smule bedre med, men det store nederlag kunne hjemmeholdet ikke forhindre.

Med sejren kom København på ni point for seks kampe og slutter på andenpladsen, mens Odense vinder gruppen med ti point.

Nykøbing trak sorteper

I gruppens anden kamp vandt Nykøbing Falster med 27-25 over TTH Holstebro efter 11-14 ved pausen, men trods sejren må Nykøbing altså nøjes med tredjepladsen med sine otte point. TTH slutter uden point.

I semifinalen skal København dermed møde Team Esbjerg, mens Odense tørner sammen med Herning-Ikast.

Allerede inden søndagens sidste spillerunde stod det klart, at Team Esbjerg ville tage førstepladsen i den anden gruppe foran Herning-Ikast. De mødtes søndag, og Esbjerg sejrede hjemme med 28-24.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk