Krogh Jeppesen før DM-finaler: ’Herning-Ikast har set Esbjergs svagheder’

DR Sportens håndboldekspert ser frem mod DM-finalerne i kvindernes håndboldliga, hvor Team Esbjerg og Herning-Ikast dyster om guldet.

Team Esbjerg tabte til Siofok KC i Ungarn i EHF-cup-finalen, og det kan blive Herning-Ikasts vej til at tage DM-guldet, vurderer Lars Krogh Jeppesen. (Foto: FERENC ISZA © Scanpix)

Når Team Esbjerg og Herning-Ikast lørdag tørner sammen i den første DM-finale, så er det esbjergenserne, der på papiret har overtaget mod holdet fra heden.

Men for en uge siden viste Siofok, hvordan vestjyderne skal besejres, da ungarerne slog Esbjerg i EHF-cup-finalen med en 26-21-sejr på hjemmebane efter uafgjort resultat i det første opgør i Esbjerg.

Og ifølge DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, så er det i finalenederlaget, Herning-Ikast skal finde nøglen til at tage DM-guldet.

- Esbjergs to kampe mod Siofok har været til Herning-Ikasts fordel. Der er ingen tvivl om, at Herning-Ikasts trænerteam har fået øjnene op for Esbjergs svagheder. De har set, hvad der skal til, for at Esbjerg-spillerne bliver nervøse.

- Det handler først og fremmest om fysik. Kan Herning-Ikast – som Siofok – få elimineret Esbjergs stregspil og få Kristina Liscevic, så er de nået langt, siger Lars Krogh Jeppesen.

I Lars Krogh Jeppesens bog er Esbjerg favorit, men Herning-Ikast skal udnytte rollen som underdog, spille frit og ikke være bange for at dele øretæver ud, mener han.

- De er nødt til at smide hæmningerne og forsøge at få en god start ved hjælp af høj fart og vundne dueller fra spillere som Helene Fauske og Louise Burgaard, og så skal de behandle Esbjergs stregspillere benhårdt, for så kan de ryste Esbjerg.

Esbjerg er favorit – og statistikken understreger det

Esbjergs formkurve har været opadgående – og de seneste mange gange har de slået Herning-Ikast.

Esbjerg har vundet de seneste 10 indbyrdes kampe mod Herning-Ikast, og bare i løbet af den seneste halvanden måned har esbjergenserne vundet fire gange over midtjyderne.

Da de spillede i Esbjerg tilbage i april i EHF Cuppen, blev Herning-Ikast udklasseret med hele 30-16.

Så hvis Esbjerg kan ryste skuffelsen fra Europa af sig, så peger meget mod, at det også er Esbjerg, der trækker det længste strå mod Herning-Ikast.

- Gennem januar, februar og marts har Esbjergs formkurve jo bare ligget på et meget højt niveau, så jeg er spændt på at se, om den skuffelse med ikke at vinde Europa-cuppen, det har givet noget usikkerhed, eller om der kommer en trods-reaktion på baggrund af den skuffelse siger Lars Krogh Jeppesen.

Den første DM-finale spilles lørdag eftermiddag klokken 16.00, og det er i Esbjerg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk