Lærke Møller om Esbjerg-skifte: Det er toppen af poppen

Lærke Møllers aktuelle korsbånds-skade får ingen indflydelse på hendes ambitioner med Team Esbjerg.

Lærke Møller starter i Esbjerg i juli. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Det kan godt være, at Lærke Møller i øjeblikket er ukampdygtig på grund af en skade. Men playmakeren er sikker på, at hun er klar igen til sommer, hvor hun begynder en ny tilværelse hos Team Esbjerg, som hun netop har skrevet en to-årig kontrakt med.

- Det er super-fedt. Det er et spændende hold, som Team Esbjerg har. De har været i toppen af dansk håndbold de sidste par sæsoner, så det er virkelig toppen af poppen, jeg kommer til. Jeg glæder mig til at kæmpe om DM-guld og spille Champions League, siger Lærke Møller til DR Syd.

Hun er netop i gang med genoptræningen efter den korsbåndsskade, der har holdt hende ude siden september sidste år. En genoptræning, der forløber efter planen.

- Det går rigtigt godt, det er fem måneder siden jeg blev opereret, og planen er, at jeg skal træne med om en måned, og det hele skal så munde ud i, at jeg er fit til sommer. Der venter forhåbentligt også et OL til sommer, som jeg gerne vil i betragtning til, så jeg kæmper hver dag for at komme i kampform igen, siger Møller, der i øjeblikket er på kontrakt hos Team Tvis Holstebro.

Stærkere tilbage

Heller ikke Team Esbjergs sportschef, Thomas Hylle, er nervøs for at have skrevet under med en spiller, der i øjeblikket er skadet.

- Lærke er skadet nu, men nu har hele kroppen fået restitution, og når genoptræningen er færdig, kommer hun tilbage stærkere end nogensinde, er vi sikre på. Vi har vurderet, at hun vil kunne holde til dén del, hun skal kunne holde til, siger Hylle.

Lærke Møller selv er i hvert sulten efter at komme på banen og efter at vinde medaljer med Esbjerg.

- Jeg er stadig ung, jeg er kun fyldt 27, og jeg føler, jeg har mange år i mig endnu. Jeg er stadig sulten efter at komme på banen og vinde medaljer. Jeg har vundet DM-guld to gange, så det vil jeg gerne hjælpe Esbjerg med at vinde, siger Møller, der er fortrøstningsfuld angående spilletid på trods af en stærk trup.

- Der er to gode spillere på hver plads, men det er også dét, der skal til, hvis man vil være med i toppen af dansk håndbold og samtidig spille internationalt. Det er godt, at der er en bred trup, og jeg er sikker på, at jeg nok skal få spilletid med de kompetencer, jeg har. Og det er vel også derfor Team Esbjerg har hentet mig, siger Lærke Møller.

Det er Thomas Hylle enig i.

- Lærkes kvaliteter er, at hun ser spillet og styrer spillet på banen, og hun kan hurtigt se svaghederne hos modstanderne. Samtidig har hun fantastiske kvaliteter i skud, gennembrud og løb, så der er mange kvaliteter i hende, siger han og fortsætter:

- Hun skal i næste sæson indgå sammen med de andre spillere på holdet, og hvordan, de så skal spille sammen, er trænerens opgave at løse. Mulighederne er i hvert fald rigtigt gode, for vi har mange forskellige spillere, siger Thomas Hylle.

Lærke Møller har tidligere spillet for Aalborg DH, FC Midtjylland og Team Tvis Holstebro.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve