Lungu nægtet indrejse i Rusland

Slagelse-spilleren Carmen Lungu er blevet nægtet indrejse i Rusland. Slagelse truer med at aflyse søndagens første Champions League-finale mod Lada Togliatti.

Rumænske Carmen Lungu havde fået godkendt pas og visum på ambassaden i København, men det er ikke nok for tolderne i Samara. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Slagelse-spilleren Carmen Lungu blev lørdag tilbageholdt i paskontrollen, da hun sammen med resten af spillerne landede i lufthavnen i Samara.

Hun er blevet nægtet indrejse, fordi myndighederne mener, at der er problemer med hendes pas, der ellers er godkendt på ambassaden i København.

Slagelse-leder Bjarne Stenbæk truer derfor med at aflyse søndagens første Champions League-finale mod Lada Togliatti.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Hvis hun ikke er her indenfor en overskuelig tidshorisont, spiller vi ikke. Under alle omstændigheder spiller vi kampen under protest, siger Bjarne Stenbæk til DR Sporten.

Håndboldklubben har nu involveret de danske myndigheder såvel som Det Europæiske Håndboldforbund og håber på den måde, at få bagspilleren igennem paskontrollen.

Lungu ikke sammen med holdet

Slagelse-lejren har sikret sig, at Carmen Lungu ikke er blevet tvunget i detentionen.

- Vi har sørget for, at hun bliver indlogeret på et hotel i tilknytning til lufthavnen og ikke i detentionen. Der har vi også en leder, der bor i nat. Søndag klokken ni mødes nogle meget vigtige mennesker, der åbenbart er her i Rusland, og afgør, hvad der skal ske med hende, siger Bjarne Stenbæk.

Han kalder episoden for 'amatøragtigt' og en skandale fra de russiske myndigheders side.'

- Vi har meddelt, at vi ikke spiller nogen kamp, hvis hun ikke kommer ind i Rusland. Det tror vi også, hun gør - men sagen bliver forfulgt fra vores side. Det er helt sikkert, siger han.

Samtidig er der mange andre ting, der langt fra har fungeret optimalt i forbindelse med holdets rejse fra Danmark til Rusland. Flyet var forsinket på grund af en mellemlanding i Moskva, og det har taget truppen halvanden time at komme igennem tolden i Samara.

Holdet er blevet nødt til at tjekke ind på et lokalt hotel i stedet for at køre videre til Togliatti lørdag aften, som det ellers var planlagt.

EHF råder Slagelse til at spille

Ifølge DR Sportens oplysninger skyldes hele episoden, at Carmen Lungu har foretaget så mange rejser, at der er blevet klistret en ekstra side ind i hendes pas på ambassaden. Det havde tolderne i Samara aldrig set før, og derfor turde de ikke lukke hende ind i landet.

Slagelse har talt med den turneringsansvarlige i EHF, Det Europæiske Håndboldforbund, om sagen. Han prøver også at komme til bunds i den bizarra sag, men råder Slagelse til under alle omstændigheder at spille kampen, da det ellers risikerer at blive en langvarig sag for håndboldklubben.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b2e2656187a21020682eed