Mirakelkvinde hjælper landsholdsfløj mod comeback

Viborg-fløjen Maria Fisker er kommet tættere på et comeback efter hjælp fra en akupunktør.

Maria Fisker har nået at overveje et karrierestop i løbet af sin skadespause. (Foto: DR Sporten © DR)

Den 10. januar blev der vendt op og ned på tilværelsen for landsholdsfløjen Maria Fisker. I en kamp mod SK Aarhus faldt hun i en duel og slog hovedet mod gulvet.

Det udløste en hjernerystelse, der ikke alene satte en stopper for håndbolden - men har sat hele livet mere eller mindre på standby. Men nu er der bedring at spore for den 24-årige Viborg-spiller.

- Jeg er endelig begyndt at få det bedre den sidste uges tid. Jeg har mødt en mirakelkvinde, kalder jeg hende. En akupunktør der har behandlet mig. Det har resulteret i, at jeg nærmest ikke har haft ondt i hovedet, og det har været helt fantastisk, siger Maria Fisker.

Sygemeldt fra studiet

Viborg-spilleren er ikke alene gået glip af DM-kvartfinaler, afgørende Champions League-kampe og en landsholdssamling, hun er også revet ud af sin hverdag.

- Jeg har haft ondt i hovedet store perioder af dagen og har nogle gange været nødt til at tage to middagslure og samtidig sove ti timer om natten for overhovedet at kunne hænge sammen.

- Jeg har været sygemeldt fra mit studie og har bare gået derhjemme og prøvet at slå tiden ihjel. Det eneste jeg har kunnet har været at gå nogle ture, så det har været sindssygt hårdt. Jeg tror, det er det værste, jeg nogensinde har prøvet, så jeg håber, det vender nu.

Karrieren til overvejelse

Efter denne sæson venter et spændende udlandseventyr for Maria Fisker, der skifter til rumænske CSM Bucuresti. Men undervejs i skadesforløbet har hun haft overvejet helt at kvitte håndbolden.

- Lige da det skete, fik jeg sagt mange gange derhjemme, at jeg ikke ville spille mere. Jeg turde ikke tænke tanken, at det kunne ske igen, og den frygt har jeg stadig. Der sidder en masse angst i mig, når jeg skal i gang igen. Lige nu tør jeg bare ikke tænke de tanker, for nu vil jeg bare have det godt i hverdagen.

Trods fremskridtet risikerer Maria Fisker at have spillet sin sidste kamp i Viborg-trøjen, og selvom hun drømmer om en afskedskamp, tager hun ingen chancer.

- Jeg har endnu ikke prøvet at være fysisk aktiv, men lige pludselig er håndbold ikke så vigtigt. Det er mere vigtigt for mig lige nu at få en hverdag, hvor jeg ikke sover halvdelen af døgnet for at slappe af, siger hun.

Maria Fisker bliver ikke klar til søndagens returkamp mod Buducnost i Champions League, mens næste chance for comeback er DM-semifinalen mod Team Esbjerg den 22. april.

Facebook
Twitter