Ny Viborg-træner inden pokalbrag: ’Der er ingen trylleformular’

Jakob Vestergaard skal bringe Viborg HK tilbage på ret køl. Torsdag gælder det Esbjerg i pokalen.

Jakob Vestergaard har overtaget Viborg HK, der har tabt fem ligakampe i træk. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Traditionsklubben Viborg HK har fået en forfærdelig start på sæsonen. De første fem kampe i den danske dameliga i håndbold er resulteret i fem nederlag, og derfor skiftede klubben i sidste uge træner.

Ud røg Allan Heine, mens den tidligere Viborg-træner Jakob Vestergaard blev hentet hjem som redningsmand. I weekenden vandt Viborg over ukrainske Galychanka og gik videre i EHF Cup.

Torsdag aften fortsætter redningsaktionen så, når Viborg møder Esbjerg i pokalturneringen Santander Cup. Vinderen er klar til Final 4, mens taberen ryger ud af turneringen.

- Det er to hamrende dygtige hold, der mødes i aften, men sådan er det ofte i dansk damehåndbold. Vi skal have etableret defensiven, så vi kan få redninger fra Rikke Poulsen i målet. Og så skal kontrafasen køre. Det er klassiske håndbolddyder, siger Jakob Vestergaard til DR.

- Med kulturen og spillermaterialet her i klubben, så er alle enige om, at når Viborg HK går på banen, er det altid for at vinde. Lige meget om det er europæiske kampe, ligaen herhjemme eller Santander Cup. Det gør vi selvfølgelig også i aften. Det ville betyde rigtig meget med en sejr i aften, og det ville give et stort selvtillidsboost.

Ingen trylledrik

Selvom træner Vestergaard spår sit hold fine chancer i torsdagens kamp, så erkender han, at klubben ikke bare kan kravle op ad det resultatmæssige hul på en eftermiddag. Det kræver hårdt arbejde. Men fundamentet for succes eksisterer allerede i klubben.

- Holdet har været lidt ramt på selvtilliden, men der er masser af talent og potentiale, og folk arbejder stenhårdt. Jeg skal bruge min erfaring til, at vi kan få nogle sejre, siger Jakob Vestergaard.

- Hvis der var en trylleformular, eller man bare kunne hoppe i gryden som Obelix, så ville alle gøre det. Det tager selvfølgelig tid, men jeg synes, vi er rigtig godt på vej. Energien og gejsten er bedre, end da jeg startede i fredags. Jeg håber, man vil kunne se det i aften, siger han.

Viborg HK og Esbjerg mødes i pokalturneringen torsdag klokken 20.30. Du kan se kampen på TV 2 Sport.

Facebook
Twitter