Odenses håndboldeventyr mislykkedes: Her er tre ting, som gik galt

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen forklarer, hvor det gik galt i Odense Håndbolds jagt på DM-guldet.

Selvom Odense Håndbold vandt i bronze i denne sæson, så lever der langt fra op til både deres og omverdenens forventninger. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

I år skulle det være for storsatsende Odense Håndbold. De store mesterskabsambitioner skulle forløses, så klubben kunne vinde sit første DM-guld.

Sådan gik det dog ikke for odenseanerne, som i stedet måtte nøjes med bronze, efter holdet fredag aften vandt den tredje og afgørende bronzekamp over sidste sæsons mestre fra København Håndbold med 27-24.

Efter grundspillet lignede de orangeklædte fynboer ellers et kommende finalehold og et godt bud på en guldvinder efter at have vist både flot håndbold og kynisme. Sidste års sølvvindere vandt grundspillet med 47 point - tre point foran de nykårede mestre fra Esbjerg. Undervejs vandt Odense imponerende 21 kampe i træk.

Odense Håndbold vandt også deres gruppe i slutspillet, men i semifinalerne mod Herning-Ikast Håndbold blev favoritterne kørt over og den fynske gulddrøm knust. Holdet tabte begge semifinaleopgør og blev i stedet henvist til kampen om bronzemedaljerne – som odenseanerne altså sikrede sig fredag aften.

DR Sportens Håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen giver her tre grunde til, hvad der galt i Odense Håndbolds jagt på Danmarksmesterskabet.

1

Hvor var lederne henne?

Lars Krogh Jeppesen mener ikke, at landsholdsspillerne har leveret det nødvendige. (Foto: Dr Sporten © dr)

- Der mangler nogle lederfigurer, hvilket er paradoksalt, når landsholdsanføreren Stine Jørgensen og et hav af landsholdsspillere er på holdet. Der mangler virkelig en leder, som slår i bordet og sætter retningen. Det kan være, der er en leder, men det ser ikke sådan ud udefra. Når det virkelig sejler, mangler der én, som går forrest – både i forhold til at lede og guide, men også til at sparke noget tro ind i truppen.

- Der skal simpelthen komme mere fra landsholdsspillerne, der kommer med en masse erfaring i rygsækken; Kathrine Heindal, Nadia Offendal, Trine Østergaard, Kamilla Larsen og Stine Jørgensen.

2

Skader fik afgørende betydning

- Man bliver nødt til at have deres skadeshistorik med. Den mest markante dato i hele Odenses sæson var den 24. februar. Der vinder man nede i Brest i Champions League, men Mette Tranborg bliver korsbåndsskadet. Det kommer de sig ikke over på noget tidspunkt, og det er i sådan nogle situationer, hvor lederne skal træde i karakter. Jan Pytlick og trænetteamet skal selvfølgelig vise deres rolle, men det skal lederne på holdet altså også.

- Når man mister en af sine store spillere, så er der nogle andre, som skal sparke ekstra energi ind i det, og der halter det gevaldigt. Fra den dag skete der noget med holdets egen selvopfattelse - man var godt klar over, at det var hårdt.

- Stine Jørgensen har været også ude med en knæskade og Mia Højlund døjede også med nogle småskader, som holdt hende ude af semifinalerne. Så er det ligesom, at der forsvinder noget selvtillid og en tro på tingene i semifinalerne – meget markant synes jeg faktisk. Det bliver de nødt til at få italesat, for det var meget skuffende at se.

3

Manglende kynisme da det gjaldt

Kathrine Heindahl og resten af Odense-holdet var ikke kyniske nok i sæsonens afgørende kampe. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

- Alt der hedder grundspil kan du pakke væk, når du går ind i slutspillet. Det er selvfølgelig imponerende, at Odense vandt 21 kampe i træk i grundspillet, men ligaen er nu en gang bygget sådan op, at det ikke betyder så meget.

- De vinder grundspillet, men det er, når det hele skal afgøres, at man skal være skarp og vise kynisme. Det, synes jeg, manglede. Det er for mig naivt at sætte sig tilbage og sige, at vi har haft en god sæson indtil nu. En sæson bliver defineret af, hvordan det går i semifinalerne. Det er benhårdt, men det er de kampe, som afgør, om det har været en succes eller fiasko. Der skal noget mere kynisme og hårdhed ind.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter