OL-heltinde vender hjem for at sætte Aalborg tilbage på landkortet

Et job som assistenttræner for herreholdet i den svenske klub Alingsås bliver skiftet ud med ansvaret for EH Aalborgs kvinder for Karen Brødsgaard.

Karen Brødsgaard i en af sine mange kampe for det danske landshold. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Håndboldklubben EH Aalborg henter sin hidtil største stjerne. Karen Brødsgaard, der i sin aktive karriere var med til at vinde OL to gange med det danske landshold, skal nemlig være træner for klubbens bedste kvindehold.

- Jeg brænder for håndbolden. Og samtidig er Aalborg en by, hvor folk er interesseret i sporten, og damehåndbold i den bedste række skal bare være en del af byen, og det vil jeg gerne være med til at skabe rammerne for, siger Karen Brødsgaard.

39-årige Brødsgaard skifter en tilværelse ud som assistenttræner i den svenske klub Alingsås, hvor hun de sidste to år har arbejdet med klubbens bedste herrehold.

Nu rykker hun tilbage til Danmark og Aalborg, hvor hun var spiller mod slutningen af sin karriere i Aalborg Håndbold. En klub, der i 2013 gik konkurs og samtidig efterlod byen uden et kvindehold med ambitioner om at spille i Danmarks bedste række.

Siden er EH Aalborg dog blevet etableret netop med ambitionen om at få de nordjyske håndboldkvinder tilbage på landkortet, og med en nuværende førsteplads i 1. division virker det sandsynligt, at holdet allerede i næste sæson er at finde i den bedste række.

- Jeg kan få lov til at udvikle en klub og udvikle spillerne, og på den måde kan jeg forhåbentlig også få lov til at udvikle mig selv, siger Brødsgaard.

Ikke unik

Brødsgaard er den eneste kvinde i Danmark, der har taget den højeste træneruddannelse i Europa, den såkaldte Master Coach. Det var under denne uddannelse, der foregik i Vejle, at hun mødte Alingsås cheftræner, som fik hende overtalt til at flytte til Sverige og hjælpe ham med klubbens herrehold.

Dermed blev hun én af meget få kvinder med træneransvar for et herrehold i en af de bedste rækker i Europa. Men at det endte sådan, handler mere om en mulighed, der opstod, end om en bevidst ambition om at blive foregangskvinde.

- Jeg gør det, jeg brænder for. Og så er jeg glad for, at andre ser, at det er anderledes og stort. Men da jeg tog uddannelsen som Master Coach og så pludselig fik muligheden for et assistentjob på et herrehold, var det for mig noget, jeg måtte springe ud i, fordi jeg så spændingen i jobbet.

- Så det er mere det, det har handlet om, end at jeg har bestræbt mig efter at være unik.

Men hvad vil du tage med fra herrehåndbold til det kvindehold, du nu skal arbejde med?

- Jeg håber, at vi kan få lov at arbejde med kreativiteten, som herrespillere er dygtige til. De er gode til at tænke ud af boksen, og samtidig vover de at gøre det – og det håber jeg, at man også vil komme til at se i EH Aalborg.

Karen Brødsgaard skal i EH Aalborg dele cheftrænerposten med holdets nuværende træner Søren Fisker.

Facebook
Twitter