Pytlick: Ikke i orden at blive gravid tre måneder efter kontraktindgåelse

Håndboldtræner Jan Pytlick mener ikke, at en spiller kan tillade sig at blive gravid kort efter kontraktindgåelse uden at have informeret klubben om sine planer.

Håndbold Spiller Foreningen har indledt en sag mod Odense-træner Jan Pytlick. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Den tidligere landstræner for Danmarks kvindelige håndboldlandshold Jan Pytlick er under anklage fra Håndboldspiller Foreningen. Årsagen er nogle påståede udtalelser omkring sit syn på graviditet blandt spillerne.

- Jeg er af spillerforeningen blevet anklaget for at skulle have sagt, at det er uacceptabelt, at spillerne i Odense Håndbold bliver gravide. Og det passer ikke. Det har jeg aldrig sagt.

- Jeg holdt et møde med spillerne efter træningen i mandags, hvor jeg sagde, at jeg var irriteret og træt at den situation vi var i med de graviditeter. Vi har derudover også mange ude med skader. Jeg sagde også til spillerne, at der ikke var noget personligt i det her. Det var blot for at give spillerne et billede af, hvor jeg stod henne i forhold til den her problematik. Jeg vidste nemlig, at jeg som følge af TV2 Sports kontra-program ville blive konfronteret med den her problemstilling, lyder forklaringen fra Jan Pytlick.

Savner debat

Odense Håndbold-træneren er dog godt og grundigt træt af, at nogle spillere går hen og bliver gravide kort efter en kontraktforlængelse.

- Min holdning er, at hvis man indgår en treårig kontrakt og man så bliver gravid tre måneder efter, så synes jeg ikke, at det er i orden.

Men den holdning strider vel mod ligebehandlingsloven?

- Jeg prøver ikke at sætte mig ud over lovgivningen på det danske arbejdsmarked. Jeg vil bare gerne skabe en debat om betydningen for danske sportsklubber med kvindelige idrætsudøvere. Det vil være fedt, hvis alle parter kunne have en ærlig snak omkring graviditet. Så tror jeg, at man mange gange kunne finde løsninger til gavn for både spiller og klub. Det er det, der er hele min pointe.

Men arbejdsmarkedet er vel nu en gang sådan indrettet, at en kvinde kan blive gravid, når hun har lyst til det, og hun behøver heller ikke at involvere sin arbejdsgiver i sine planer?

- Ja, sådan er det. Og det må vi leve med. Jeg synes bare, at det er vigtigt at få skabt noget debat omkring det. Så må tiden vise, om det kommer til at føre til noget.

- Der er ingen diskriminering i det fra min side i forhold til det her. Jeg accepterer det fuldt ud. De tre af mine spillere der er blevet gravide under mig har jeg alle sagt tillykke til. Men som træner synes jeg, at det er noget lort, for så står jeg pludselig uden tre spillere, slutter Jan Pytlick.

Jan Pytlick skal torsdag mødes med Odense Håndbolds formand Jørn Bonnesen og spillertruppen for at tale ud om sagen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve