Savic overvejer permanent ophold i Danmark

Maja Savic er faldet så godt til i Danmark at hun nu overvejer at blive i landet, når karrieren stopper. Datteren står i så fald klar til overtage Savic rolle i dansk håndbold.

Maja Savic i en kamp mod Team Esbjerg. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Maja Savic skiftede i 2004 til Slagelse fra Buducnost i hjemlandet Montenegro, og skiftet til dansk håndbold har været en sportslig succes for en af verdens bedste venstrefløje. Hun optræder i dag med stor succes for FCK Håndbold - men også uden for banen er Savic faldet ualmindelig godt til:

- Jeg har min familie med herop, og min datter er en rigtig dansk pige, som taler perfekt dansk, og Danmark er ligesom blevet mit andet land, siger Savic til DR Sporten.

Datteren Vanessa har arvet moderens talent for håndbold og spiller også til daglig på Frederiksberg. Den 13-årige, men allerede 1,80 høje, pige har ifølge Maja Savic store håndboldevner, og hvis hun beslutter sig for at satse på sporten, kan det bane vejen for en permanent bosættelse i Danmark:

- Min datter Vanessa følger i mine fodspor. Jeg tror, hun har talent, og jeg tror, at vi måske derfor bliver her, siger Savic.

På søndag spiller FCK Håndbold mod Maja Savic’ gamle klub Buducnost, og det er en helt særlig kamp for Savic.

I en alder af blot 14 år flyttede hun 150 kilometer væk fra sin familie for at spille for Buducnost i hovedstaden Podgorica. Savic vandt imponerende 14 mesterskaber på stribe med klubben, som er et symbol på storhed for hele nationen Montenegro og samler op mod 6000 tilskuere til holdets hjemmekampe:

- Buducnost er den største klub i Montenegro. Hele samfundet er fokuseret på håndbold, som er statsstøttet, og det er den klub, som i årevis har repræsenteret Montenegro bedst, forklarer FCK'eren. 

Følg kampen på DR1 søndag fra klokken 13.05 eller følg med i radioen på Sport på 3’eren.

Facebook
Twitter