Spilleragent: Lønnen er mere end dobbelt så høj i Østeuropa

Frank Henriksen peger på de høje lønninger som en af faktorerne til at landsholdsprofiler vælger at tage udenlands.

Landsholdsanfører Line Jørgensen blev for nylig præsenteret i CSM Bukarest i Rumænien. (© CSM Bucuresti)

Epicenteret for klubhåndbold for kvinder er for alvor rykket til det tidligere Østeuropa.

Dette har man måtte sande herhjemme, hvor både landsholdsanfører Line Jørgensen og venstrefløj Maria Fisker har skrevet under med den rumænske storklub CSM Bukarest.

I går fulgte tidligere landstræner Jan Pytlick trop og skrev under med den makedonske klub Vardar.

Fælles for alle tre er, at de er tilknyttet agentvirksomheden People in Sport, der har stor viden omkring forholdene på Balkan og i Rumænien.

- Verden bliver mindre og udviklingen har gjort, at den absolutte top i international kvindehåndbold har flyttet sig til Balkan.

- Der er betragteligt flere penge i at spille i det tidligere Østeuropa i forhold til eksempelvis den danske liga. Lønningerne er mere end dobbelt så høje som herhjemme, fortæller Frank Henriksen fra People in Sport.

Overhalet på flere parametre

Frank Henriksen har mange års erfaring fra dansk håndbold og han var i 1999 en af bagmændene bag fusionen mellem Ikast og Bording, hvor han fungerede som sportschef indtil 2006.

- Setup-mæssigt og økonomisk må vi bare erkende, at de er ved at overhale os. Det må vi bare erkende. Det skyldes flere faktorer.

- Flere forretningsfolk har fået flere penge og dem skyder de så ind i håndboldklubber og i Rumænien er det eksempelvis bystyret, der går ind og bakker økonomisk op om topklubberne. I Danmark har vi efter finanskrisen ikke rigtig de samme midler, som vi havde tidligere, lyder spilleragentens forklaring.

Motiverne bag de danske spilleres skifte til mere ukendte forhold i centraleuropa er ifølge Frank Henriksen sådan set ganske klare.

- Set med spillernes øjne er det drømmen om at komme til en klub, der spiller med om Champions League-trofæet, der trækker. For nogen er det også det at opleve stemningen på Balkan og opleve den fanatiske opbakning.

- Lige umiddelbart tror jeg ikke, at der kommer flere danske profiler af sted, slutter Frank Henriksen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk