Team Esbjerg vinder DM-guld efter magtdemonstration

Team Esbjerg vandt også den første DM-finale og kan derfor kalde sig dansk mester.

Team Esbjerg er dansk mester efter sejr over Odense Håndbold i DM-finale nummer to. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Team Esbjerg er dansk mester efter sejr på 34-21 over Odense Håndbold i DM-finale nummer to.

Vestjyderne vandt den første DM-finale med ét mål, men i torsdagens finale nummer to var der aldrig spænding om resultatet. Team Esbjerg førte med seks ved pausen, og i anden halvleg buldrede de bare videre.

Dermed må Odense Håndbold afgive DM-tronen efter to danske mesterskaber i træk. Det er fjerde gang Team Esbjerg vinder det danske mesterskab.

Jesper Jensens mandskab har nu vundet det danske mesterskab tre gange i de seneste fem sæsoner. Med DM-triumfen fik Esbjerg oprejsning ovenpå weekendens skuffende Champions League-fjerdeplads, og Jesper Jensen var da også både glad og rørt efter kampen.

- Det har været en vildt hård uge. Hold kæft det er så svært at forstå, hvad spillerne har været igennem. Uden søvn og skuffelse i Champions League, siger Jesper Jensen til TV2 Sport.

- De var tomme i blikket i går. Jeg synes bare, at de fortjener den største respekt. Jeg er glad, lettet og stolt over, at spillerne står imod. Det er fandme flot.

Team Esbjerg og træner Jesper Jensen er danske mestre 2023. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Esbjerg fra start til slut

Team Esbjerg gik ind til torsdagens finale med kun tre dages hvile i benene efter at have deltaget i Champions Leagues Final 4-stævne i sidste weekend.

Her blev det til to smertelige etmålsnederlag, men esbjergenserne var i den grad ovenpå igen torsdag.

Hjemmehold fik en drømmestart. Efter ti minutter lobbede Marit Røsberg bolden over Martina Thörn i Odense-målet til stillingen 8-3. Det fik Odense-træner Ulrik Kirkely til at trykke på timeoutknappen.

Odense-trænerens dessiner hjalp en smule. Gæsterne fik i hvert fald sørget for, at Esbjerg ikke trak yderligere fra. Efter 20 minutter var holdene således stadig adskilt af fem mål.

Odense havde blandt andet svært ved at få bolden forbi Esbjerg-målvogter Anna Kristensen. Det udnyttede hjemmeholdet til frem mod pausen at øge føringen en smule, så der efter de første 30 minutter stod 18-12 på måltavlen.

Efter en - af begge hold - lidt sløset start på anden halvleg, førte Esbjerg fortsat med seks mål med 20 minutter tilbage. Men så gik det yderligere ned ad bakke for Odense.

Gæsterne var i frit fald og bagud med ti mål med et kvarter igen. Althea Reinhardt fik efter en lang skadespause comeback i Odenses mål, men landsholdskeeperen kunne altså ikke ændre på begivenhedernes gang.

Da Kristine Breistøl med ti minutter tilbage gjorde det til 29-17, virkede kampen endegyldigt afgjort, og så kunne de godt gøre guldmedaljerne klar i Blue Water Dokken i Esbjerg.