Undertippede Esbjerg skimter håndbold-guld bag Odenses landsholdsprofiler

Team Esbjergs håndboldkvinder leverede en stor overraskelse mod guldfavoritterne fra Odense. Nu tror de på mesterskabet.

Team Esbjerg fejrer sejren i den første semifinale i Odense, lørdag d. 5/5 2018.. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Når det kommer til at udpege de kommende danske mestre i kvindernes håndboldliga, har de fleste eksperter i fællesskab peget på Odense Håndbolds samling af profillerede landsholdsprofiler.

Men i den første semifinale løb stjernerne fra Odense på hjemmebane ind i en håndboldlektion af Team Esbjerg, der vandt 27-20. Tirsdag aften mødes de to hold igen i

Esbjerg. Og hvis hjemmeholdet vinder, står de i finalen.

- Vi skal gribe chancen og vinde i dag, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at gå i finalen siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Og resultatet af den første kamp mellem de to parter, har givet træneren gylden tro på nærmeste fremtid.

- Det er Odense, der er det store bjerg, som vi skal bestige. Hvis det lykkes, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne tage guldet i en finale, konstaterer Jesper Jensen.

Defensiven skaber sensationen

Esbjergs kvinder holdt på udebane Odense Håndbold nede på kun at score 20 mål, og Jesper Jensen er derfor mægtig tilfreds med særligt den defensive attitude.

- Vores spillere var super disciplinerede og fulgte vores planer. Og så havde vi Sandra Toft, der står vanvittigt godt, siger Jesper Jensen.

I sejren mod Odense var det dog ikke kun de etablerede kræfter, der banede vejen. De to unge Esbjergspillere, Lene Østergaard og Anne Brinch-Nielsen, spillede nemlig en afgørende rolle ifølge træneren.

- Vi har nogle stjerner, der viser niveauet, men første kamp mod Odense blev i høj grad afgjort af vores uprøvede kræfter, der lige pludselig spillede op med modstandernes landsholdsspillere, siger Jesper Jensen.

FacebookTwitter