Viborg HK er pokalmester 2013

FCM's håndboldkvinder lagde suverænt ud, men viborgenserne hentede pokaltitlen i 2. halvleg

Pokalmestrene i håndbold for kvinder 2013 - Viborg HK. (Foto: Jan Christensen © Scanpix)

Efter et enkelt år at have lånt kvindernes håndboldpokal ud til FC Midtjylland, er sølvtøjet tilbage i montren hos Viborg HK.

Viborgenserne, der har vundet pokalen i seks af de otte seneste sæsoner, slog netop FCM i dette års finale med 26-21 efter 10-10 ved pausen.

De to hold leverede en underholdende og afvekslende pokalfinale, som for begges vedkommende var den første betydende kamp i seks uger.

Det betød, at mens nogle af spillerne skulle prøve at finde gnisten igen efter en lang VM-turnering, var der andre, der trippede efter at komme i kamp efter en lang kamppause.

Blandt dem var FCM-keeper Sabine Englert, der på grund af en skade spillede sin første kamp i tre måneder.

Tyskeren har dog ikke glemt, hvordan man tager med hænder og sørgede for, at FC Midtjylland fik en drømmestart og en 9-3-føring.

Viborg-mandskabet kæmpede gevaldigt med at få bare et nogenlunde forsvarsspil op at stå, og først da Cleopatre Darleux kom i målet, lykkedes det at stoppe blødningen. Franskmanden blev siden kåret som årets pokalfighter.

Så gik FC Midtjylland til gengæld også helt i stå i slutningen af halvlegen, og dermed kunne Viborg trods savnet af en skadet Rikke Skov udligne til pausestillingen 10-10 i slutningen af de første 30 minutter.

Dermed var opgøret helt lige. FC Midtjylland vandt turneringen sidste år, men det var vinderne fra 2010/11, Viborg, der kom bedst fra start i anden halvleg.

Med VM-bronzevinder Maria Fisker i højt spillehumør holdt Viborg teten det meste af anden omgang, hvor FCM-spillerne fortsat måtte kæmpe hårdt for at komme til scoring.

Og da Sabine Pedersen med 10 minutter igen scorede til 19-15 for viborgenserne, så det svært ud for midtjyderne, der heller ikke kunne svare igen.

Som pokalvinder er Viborg kvalificeret til næste års Cup Winners Cup, med mindre holdet vinder guld eller sølv i DM-turneringen. Det udløser i givet fald en plads i Champions League.

Kampen i tal: Viborg HK-FC Midtjylland 26-21

(10-10).

Viborg HK

:  Isabelle Gulldén 5 (3), Mouna Chebbah 4, Maria Fisker 4, Sanja Damnjanovic 4 (1), Sabine Pedersen 3, Louise Burgaard 3, Louise Burgaard 2, Rikke Skov 1.

FC Midtjylland

:  Susan Thorsgaard 7 (1), Nycke Groot 4, Line Jørgensen 3, Stine Jørgensen 3 (1), Trine Troelsen 2, Trine Østergaard 2.

Udvisninger

: Viborg HK 3, FC Midtjylland 1.

Tilskuere

: 2.131.

 /ritzau/

Facebook
Twitter