Lærke Møller: Jeg vil give den fuld smadder

Lærke Møller har haft travlt, siden hun i går blev indkaldt til EM-truppen. Og hun kommer til Ungarn med masser af energi.

Lærke Møller i den danske landsholdstrøje. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Godt nok er hun inviteret med til EM-festen på et afbud, men det betyder ikke, at Lærke Møller har tænkt sig ikke at deltage i fornøjelighederne for fuld udblæsning.

- Jeg er mega glad for at være her. Jeg er kommet herned for at bidrage til kampen i morgen og give den fuld smadder, siger Lærke Møller om sin pludselige indkaldelse til EM-truppen i kølvandet på Lotte Grigels skade.

Prøvet det før

Hun fik et opkald fra landstræner Jan Pytlick sent i går aftes, og tidligt i morges sad hun så i flyveren fra Lufthavnen i Aalborg med kurs mod Debrecen i Ungarn, hvor den danske trup holder til.

Playmakeren fra Team Tvis Holstebro har før prøvet at blive indkaldt under en slutrunde, da hun i 2012 måtte pakke sin kuffert i al hast og drage til EM i Serbien for at slutte sig til resten af truppen.

Og det kan vise sig at være en fordel, at hun har siddet i sofaen og nydt de første fem danske kampe uden at bruge kræfter.

- Jeg er ny, har masser af energi, og en krop der ikke er så brugt som de andres , så det håber jeg da, at man kan se.

- Nu har vi også næsten lige været samlet til Golden League i Norge, hvor jeg fik spillet sammen med pigerne, så det er det samme, jeg skal ind og gøre i morgen, siger hun med henvisning til onsdagens afgørende kamp mod Spanien.

Klar til opgaven

I kampen mod Ungarn havde landsholdet stor succes med at pille målvogteren ud og i stedet med syv markspillere i angrebet. En taktik som er Lærke Møller er helt tryg ved at skulle playmaker i.

- Jeg har prøvet at spille den (rolle) før, og man er begyndt at praktisere det oftere hjemme i klubberne, så det ville jeg have det helt fint med, siger hun til DR Sporten.

Danmark spiller mod Spanien onsdag kl. 18.15, og du kan følge kampen på P3 og her på dr.dk/sporten.