Landsholdslegender kan meget vel have været i manegen for sidste gang

Kasper Søndergaard og Michael Knudsen kan begge have spillet deres sidste håndboldkamp.

Kasper Søndergaard og Michael Knudsen stopper begge karrieren efter sæsonen. (Foto: Jens Dresling)

Der mangler ikke medaljer og anerkendelse, hvis man kigger ind i trofæskabet hos de danske håndboldspillere Kasper Søndergaard og Michael Knudsen.

Lange karrierer på højeste niveau har kastet så meget sølvtøj og store øjeblikke af sig, at de begge efterhånden er deres vægt værd i guld. Men til sommer er det tid til at gøre regningen op. Begge har for længe siden meddelt, at det er slut, når den indeværende sæsons sidste kamp er spillet.

Revisionen af trofæskabet bliver dog med coronapandemien muligvis fremskyndet et par måneder, for de to tidligere landsholdsspillere kan meget vel have spillet deres sidste håndboldkampe.

Ikke flere gennembrud fra Søndergaard, ikke flere flækkede øjenbryn til Knudsen. Karrierer fødes til at skulle slutte, men selvom ingen af de to spillere havde forudset, at det meget vel kan slutte med baggrund i en global pandemi, så er begge enige om, at der lige nu er større ting på spil end at få en sidste tur i manegen, hvis de danske håndboldligaer kommer i gang igen inden sommer.

- Sporten er jo fra den ene dag til den anden, og man skal huske at nyde øjeblikkene. Selvfølgelig har jeg tænkt tanken, at jeg kan have spillet min sidste kamp, lyder det fra Michael Knudsen.

- Det ville være mærkeligt andet. Vi står en situation, hvor alt går så hurtigt, så ingen kunne have forudset det. Jeg har hele tiden troet på, at vi nok skal komme i gang, men som det griber om sig lige nu, er det svært at se det ender anderledes, siger stregspilleren, mens Kasper Søndergaard bekymrer sig mest om hans kollegaer i sportens verden.

- Jeg siger det ikke engang for at lyde hellig, men der er bare mange andre ting, som fylder lige nu. Jeg tænker ikke meget på, at det kunne være dét, men faktisk mest over, hvor mange håndboldklubber, som vil være i stand til at klare sig, som det ser ud nu, siger Kasper Søndergaard.

Frustrerende situation

Som snarlige håndboldpensionister med et fortjent otium i vente, kunne man forestille sig, at det ville være svært at holde

motivationen
oppe til at holde sig i gang, hvis nu håndbolden pludselig er tilbage på programmet.

Ens for de to herrer, som har nok at se til for tiden med små børn, er dog, at de efter bedste evne forsøger at være professionelle til det sidste.

- Jeg har to små drenge, som står tidligt op og skal underholdes for tiden, så jeg løber lidt og får styrketrænet, når det passer. Det kan jo også ske, at der bliver åbnet op for, at vi skal spille igen, selvom det måske bliver uden tilskuere, og så handler det om at kunne være klar, siger Kasper Søndergaard, mens det kniber en smule for Michael Knudsen at holde dampen oppe derude på landevejene.

- Noget af det sværeste er, ikke at vide hvad man træner henimod. Man er lidt i et vakuum, hvor det reelt kan føles som sommerferie, når vi ikke ved, hvor længe det står på. Det er virkelig frustrerende, for det har været altafgørende i min karriere at have et mål og en ny udfordring at se frem imod, så den del er sgu svær for mig, men jeg tror stadig på, at der kommer kampe, siger Michael Knudsen.