Landstræner foreslår radikal ændring: 'Håndbold bør spilles over tre halvlege'

Håndboldlandsholdets træner, Nikolaj Jakobsen, ser gerne, at der i fremtiden vil være tre halvlege i en håndboldkamp.

Nikolaj Jakobsen ser gerne, at håndboldkampe i fremtiden bliver afviklet over tre halvlege. (Foto: NORDE ERNST VAN)

- Jeg synes, at vi bør spille tre gange 20 minutter.

Så kontant lyder det fra landstræneren i herrehåndbold, Nikolaj Jakobsen, som DR Sporten har fulgt over flere dage i Tyskland, hvor han til daglig står i spidsen for Rhein-Neckar Löwen.

Den danske landstræner kunne altså godt tænke sig at ruske godt og grundigt op i håndboldspillet, som vi kender det, og det er der flere årsager til.

- Det kan give mersalg i hallen, og så vil det måske give spillerne mulighed for ikke at blive så slidte, ved at få en ekstra pause i kampen.

Føler du, at der er behov for at udvikle sporten?

- Det synes jeg helt bestemt, der er. Vi skal hele tiden forsøge at udvikle vores sport. Der kommer flere og flere kampe, og hvis det her kan hjælpe på det, så hvorfor ikke gøre det?

- Jeg ser egentlig ikke nogen ulemper ved at spille tre gange 20 minutter. Det vil måske give flere kræfter, fordi man ved, at der kommer en pause ekstra. Måske kan det gøre kampene tættere, og i en tid, hvor belastningen hele tiden er det springende punkt for spillerne, så kan det måske være med til at tage toppen af belastningen, siger Nikolaj Jakobsen.

Kan give lidt liv

Landstrænerens forslag om at ændre radikalt på den måde, som håndboldkampe bliver afviklet, er dog ikke noget, som man forventer at se i nær fremtid hos BSV, der søndag spillede sig videre i Champions League, og om nogen kender til et tætpakket kampprogram.

Nikolaj Øris er enig med præmissen om den hårde belastning, som spillerne er under, men har svært ved at se den store forskel på at spille to eller tre halvlege.

- Umiddelbart vil jeg have svært ved at forestille mig det. Der er helt klar en hård belastning på spillerne med mange kampe, men rent fysiologisk kan jeg ikke udtale mig om hvorvidt det skulle være knap så hårdt at spille tre gange 20 minutter. Hurtig hovedregning siger jo, at det er det sammen antal minutter, siger Øris.

Hans cheftræner, Peter Bredsdorff-Larsen, er dog ikke så bleg for ruske op i tingene.

- Som et forsøg på at udvikle vores produkt, så kan det da godt give noget skægt liv.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter