Lars Krogh Jeppesen: 'Champions League-kampe giver Skjern finalefordel'

Sæsonens Champions League-erfaring kan være afgørende, når Skjern tirsdag møder BSV i den anden DM-finale i herrernes håndboldliga.

Tirsdag aften spiller BSV og Skjern den anden finalekamp i herrernes bedste håndboldrække. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Søndag spillede BSV og Skjern uafgjort i første finalekamp, og medmindre de to hold igen spiller til et sejrsløst resultat, vil vi i aften finde vinderen af DM i herrernes bedste håndboldrække.

Skjern-mandskabet har spillet en serie af kampe mod stærke internationale hold i Champions League, og det vestjyske hold har oplevet et pres, som BSV-mandskabet ikke har været igennem. Det kan være en fordel for Skjern, mener DR’s håndboldkommentator Lars Krogh Jeppesen.

- Skjern har været i de her knald eller fald-kampe, hvor de har skullet spille vigtige kampe i den hjemlige liga før semifinalen, men frem for alt har de spillet kampe mod Veszprém og Nantes – de ved, hvad der skal til, samtidig med at de kender deres enkelte roller og pladser på holdet.

- Jeg synes, det er en fordel for Skjern, at de virkelig har været presset i den indeværende sæson, siger Lars Krogh Jeppesen.

BSV kan sætte deres lid til hjemmebanen

Men hvor Champions League-spillerne fra Skjern kan trække på deres CL-erfaring, kan BSV i stedet glæde sig over at spille på hjemmebane i aftenens opgør.

Den første finalekamp mellem de to hold sluttede 29-29, og selvom Skjern spillede hjemme, var det BSV, der havde føringen gennem størstedelen af kampen.

I tirsdagens finaleopgør er det BSV-mandskabet, som er vært.

- Det er altid en fordel, når man har faste rammer. Hvis man først kommer bagud med 3-4 mål, så skal tilskuerne nok gøre, hvad de kan for at hjælpe, men det kan også udmønte sig i et pres, hvis man ikke leverer, det man skal.

Ifølge Lars Krogh Jeppesen er det svært at spå om, hvilket hold der potentielt kommer til at løbe med sejren.

- Vi har to meget, meget dygtige hold med store profiler. Man skal specielt holde øje med bagkæden hos BSV med Sebastian Skube, Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris. De bliver vigtige, for det er dem, der driver spillet.

- På den anden side har Skjern lige fået en ekstra dimension, i og med at Eivind Tangen spillede så god en første finalekamp – han var banens bedste og scorede 9 mål.

BSV vandt klubbens eneste DM-titel i 2006. Skjern vandt guld i 1999, og afgøres finalen ikke i aften, spilles den tredje og sidste kamp i finaleserien 3. juni i Skjern.

Kampen spilles i aften klokken 19.30 og kan ses på TV2 Sport og høres i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk