Lauge kunne kvitte Veszprem, men tog afsted alligevel: Ungarsk eventyr skal få sommerfuglene tilbage

DR Sporten har besøgt den danske landsholdsspiller Rasmus Lauge i hans nye ungarske klub Veszprem.

For nogen er tryghed lig med trivsel.

Efter fire sæsoner i SG Flensburg-Handewitt - den nordtyske håndboldklub, hvor et rødbedefarvet pas udgyder enorm respekt - valgte Rasmus Lauge i foråret 2018 at sætte sin signatur på en kontrakt med ungarske Veszprem fra 2019-sæsonen og to år frem.

Da Lauge greb til pen og papir, var det hans tidligere cheftræner i Flensborg, svenske Ljubomir Vranjes, der stod med ansvaret og lokkede danskeren til den østeuropæiske håndboldgigant.

Et halvt år senere fik Vranjes sparket.

Det satte gang i spekulationerne om, hvorvidt Rasmus Lauge overhovedet ville tage springet fra trygge Tyskland til Veszprem.

Det gjorde han.

Men muligheden for at returnere flybilletten til Ungarn var til stede, fortalte Rasmus Lauge, da DR Sporten i sidste uge besøgte den danske landsholdsspiller i Veszprem.

- Jeg havde muligheden for at komme ud af kontrakten, da de fyrede Vranjes. Men der var det en øjenåbner for mig rent sportsligt, at det også kunne være fedt at komme ned og prøve noget helt nyt, siger Rasmus Lauge.

- Det var ret tydeligt for mig, at det ikke var det, der skulle være afgørende.

Sommerfuglene var fløjet væk

I stedet for et velkendt træneransigt på bænken, er Rasmus Lauge nu kommet under ledelse af den tidligere spanske landsholdsspiller David Davis.

- Davis er rigtig hård, og jeg synes, at han er dygtig. Og så er det lettere at acceptere, at han er hård, siger Lauge.

- Han ved, hvor han vil styre klubben hen. De ved allesammen, at de mangler det forbandede Champions League-trofæ i klubben.

Veszprem har vundet 26 ungarske mesterskaber og 27 pokaltitler, men de fire gange klubben har stået i CL-finalen, er det endt med en sølvmedalje.

Dét vil Lauge være med til at lave om på.

Rasmus Lauge var en af nøglerne bag det danske guld ved VM i januar. Nu er danskeren rykket ud af sin komfortzone med et skifte til ungarske Veszprem. (Arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Og så skal opholdet i Ungarn forhåbentlig en masse andet også, lyder det.

For selvom de ungarske ligakampe ikke er på et 'så sindssygt højt niveau', kan afvekslingen fra en tætpakket tysk kalender, hvor næste håndboldbrag altid er lige rundt om hjørnet, forhåbentlig give Lauge noget spilleglæde tilbage.

- De store kampe kommer ikke så ofte, men jeg kommer til at nyde dem mere, end jeg har gjort tidligere. I Flensborg og Kiel kom der en stor kamp onsdag, en mere lørdag og så igen onsdag. Til sidst havde jeg ikke sommerfugle i maven over at skulle ind og spille en kamp, siger Rasmus Lauge.

- Nu tror jeg måske, at jeg lærer at sætte mere pris på at spille de kampe, der virkelig betyder noget.

Du kan se et indslag om Rasmus Lauges nye tilværelse i ungarske Veszprem i videoen over artiklen.