Louise Svalastog om graviditetsdebat: Rasende og ked af det

Landsholdsspiller Louise Svalastog Spellerberg er ikke enig i Pytlicks holdning om graviditet og kontrakter.

Louise Svalastog Spellerberg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Er det i orden at skrive en længerevarende kontrakt med en klub for derefter at blive gravid tre måneder efter? Det mener håndboldtræner Jan Pytlick ikke.

Det gav den tidligere kvindelandstræner udtryk for over for sine spillere i Odense Håndbold, efter at tre af hans spillere er blevet gravide i denne sæson, hvilket også har været tilfældet i andre klubber i ligaen.

Håndbold Spiller Foreningen ser med alvor på Pytlicks udtalelser, og foreningen er nu gået ind i sagen.

Det er håndboldspilleren Louise Svalastog Spellerberg, der også er landsholdsspiller, fra København Håndbold også.

Instagram går hun i rette med Jan Pytlick og er rasende over, at debatten overhovedet kommer op.

- I de seneste år har flere turdet at tage springet og blive gravide, skriver hun og fortsætter:

- Jeg bliver derfor enormt ked af det og samtidigt en smule rasende over, at vi i 2017 skal bruge energi og kræfter på at høre på: "om det er okay at kvindelige håndboldspiller bliver gravide?"!!

- Selvfølgelig er det et tab på kort sigt for både klubben og holdet. Men ligesom med skader må man beregne en vis risiko for graviditet. At blive gravid er en menneskeret, en ret vi nok alle burde sætte lidt mere pris på end vi egentlig gør. Louise Svalastog Spellerberg har selv været ude i sammenlagt 12 måneder med graviditet og barsel. Det har gjort hende bedre på håndboldbanen, fortæller hun.

- For mig var graviditet den bedste beslutning jeg nogensinde har taget. Selvfølgelig elsker man sit barn, det sparer jeg jer for her. Men ift. til min håndbold har det givet mig mange ekstra år på bagen, det har givet mig en bedre psyke og ikke mindst fysik

Jan Pytlick afviser at have forbudt sine spillere at blive gravide, men han erkender, at han er irriteret over problematikken, der handler om at spillere efter at have indgået kontrakt med en klub bliver gravide kort tid efter.

- Der er ingen diskriminering i det fra min side i forhold til det her. Jeg accepterer det fuldt ud. De tre af mine spillere der er blevet gravide under mig har jeg alle sagt tillykke til. Men som træner synes jeg, at det er noget lort, for så står jeg pludselig uden tre spillere, sagde Jan Pytlick til DR Sporten i går.

Facebook
Twitter