Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress

Håndboldstjernen har haft et ekstraordinært hårdt år, lyder det fra Mikkel Hansens klub.

Håndboldspilleren Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Den danske håndboldstjerne og nykårede verdensmester Mikkel Hansen er blevet sygemeldt med symptomer på stress.

Det skriver Mikkel Hansens klub, Aalborg Håndbold, på Instagram.

- I samråd med den nærmeste familie, læger og Aalborg Håndbold har Mikkel Hansen i dag sygemeldt sig med symptomer på stress. Det kommer som en belastningsreaktion på et ekstraordinært hårdt år for Mikkel, skriver Aalborg Håndbold.

Henover sommeren stod den på hjemflytning til Danmark efter mere end 10 år i udlandet. Hjemkomsten har ifølge Jan Larsen, som er direktør i Aalborg Håndbold, skabt en enorm efterspørgsel og fokus på Mikkel Hansens person gennem hele efteråret, og det nyligt overståede VM har ikke gjort opmærksomheden mindre.

- Efter hjemkomsten fra VM-slutrunden viste det sig, at bægeret var fyldt op, og vi har sammen truffet det eneste rigtige valg, hvor fokus fuldt ud er på, at Mikkel får den nødvendige tid og professionel støtte til at komme sig, udtaler Jan Larsen i opslaget på Instagram.

- Vi glæder os til, Mikkel kommer tilbage, men lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv og sin familie, understreger Jan Larsen.

Mikkel Hansen vandt i slutningen af januar VM-guld med det danske landshold. (Foto: © JAN WOITAS, Jan Woitas/picture-alliance/dpa/AP Images)

Kender ikke den konkrete årsag

Jan Larsen vil over for DR Sporten ikke komme ind på det konkrete forløb, men fortæller, at Mikkel Hansen har oplevet symptomer på stress, og derfor er blevet sygemeldt.

- Vi skal ikke sidde og finde diagnoser på, hvad der er sket. Det er der nogle andre mennesker, der nu må finde ud af sammen med Mikkel. Så lytter vi selvfølgelig, når de er kommet frem til det, siger Jan Larsen til DR Sporten.

Men ligegyldigt hvor pilen peger hen, har sygemeldingen givet Aalborg Håndbold anledning til at kigge sig selv efter i sømmene også.

- Vi vurderer selvfølgelig også hele tiden os selv og ser på, om vi kunne have gjort noget anderledes, men det ved vi ikke nu, for vi ved ikke med sikkerhed, hvad stress-symptomerne skyldtes, siger Jan Larsen.

Aalborg ligger nummer et i den hjemlige ligas grundspil. Desuden er holdet stadig med i Champions League, hvor holdet forventes at avancere til ottendedelsfinalerne.

Efter VM-slutrunden har Aalborg været i aktion én gang - i ligaen mod GOG i den forgangne weekend, men her var Mikkel Hansen ikke med i truppen, der slog den fynske modstander med 30-26.

Aalborg Håndbold har spillet én kamp siden turneringen blev genoptaget efter VM. Men Mikkel Hansen beholdt overtrækstøjet på under hele kampen. Håndboldstjernen var nemlig ikke med i truppen. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

DHF: 'Vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe'

Også hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) er man kede af nyheden om Mikkel Hansens sygemelding, lyder det fra sportschef Morten Henriksen.

- Vi ønsker Mikkel alt det bedste og håber, han får mulighed for at få den ro, der skal til for at komme ovenpå igen, siger sportschefen.

Morten Henriksen var en del af staben på det danske håndboldlandshold, som i slutningen af januar spillede sig til VM-guld nummer tre i træk. Men sportschefen oplevede ikke en anderledes Mikkel Hansen under slutrunden.

- Jeg har kun oplevet en positiv Mikkel Hansen under VM - både på og uden for banen, siger Morten Henriksen.

Han understreger, at DHF står til rådighed med alt den hjælp, Mikkel Hansen ønsker.

- Vi vil selvfølgelig hjælpe alt det vi kan, og der er ikke nogen tvivl om, at i sådanne situationer er vi der selvfølgelig også for vores spillere, siger Morten Henriksen.