Mikkel Hansen om Qatars købehold: Vanvittige regler

Mikkel Hansen synes, at det er pinligt for sporten, at Qatar kan stille med et multinationalt landshold ved VM.

Mikkel Hansen og resten af landsholdet kan forberede sig på de kommende kampe om alle de knap så spændende placeringer, alt imens Qatars spillere stadig kan tillade sig at drømme om en finaleplads ved VM.

De står over for Polen i semifinalen, men allerede nu har de leveret det bedste qatarske håndboldresultat nogensinde.

Ikke fordi ørkenstaten har opdyrket et særlig talentfuldt kuld spillere til slutrunden, men et resultat af landets ønske om at gøre en god figur på hjemmebane og deraf følgende shoppetur rundt i Europa for at støvsuge markedet for spillere, der var villige til at stille op for Qatar.

Spillere som Zarko Markovic, Rafael Capote, Bertrand Roine og Borja Vidal er født så forskellige steder i verden som Montenegro, Cuba, Frankrig og Spanien, men stiller nu op for Qatars landshold.

Lempelige regler

Et faktum der irriterer Mikkel Hansen, og som han mener sætter hele håndboldsporten i et dårligt lys.

- Der er da ikke nogen tvivl om, at det udstiller vores sport som lidt af en amatørsport. At man bare kan ligge og skifte landshold, som det passer en. Det synes jeg er lidt pinligt, siger Paris Handball-spilleren.

Det internationale håndboldforbunds, IHF, regler fastslår, at en spiller kan tørne ud for et nyt landshold, når vedkommende ikke har spillet en betydende - kvalifikations- eller turneringskamp - for et andet landshold i tre år, og det har Qatar udnyttet.

Vanvittige regler

Mikkel Hansen har af samme grund ikke et problem med holdet eller spillerne, men kun IHF's paragraffer. 

- Det er sådan, de gør det, og de har jo ikke gjort noget ulovligt. Det er spillets regler, hvilket i mine øjne er fuldstændig vanvittigt. Men det må man ligesom forholde sig til.

- Men de har vundet deres kampe, og det må man respektere. Så selvfølgelig har de fortjent at være i en semifinale, slår Mikkel Hansen fast.

Qatar og Polen spiller semifinale fredag kl. 16.30. Du kan følge den i lyd og tekst i radioen på P3 og her på dr.dk/sporten.  

Facebook
Twitter